KAUCIJA OD 500.000 DOLARA

Američki tužioci došli do jezivih saznanja: Muž kupio sredstva za čišćenje dan nakon nestanka

Volš je navodno posljednji put viđena u svojoj kući u Kohasetu, prvog januara, nešto poslije ponoći, a policija se obratila javnosti za pomoć

Stradala Volš. Facebook

S. S.

9.1.2023

Američki novinari objavili su da su tužioci saopćili da je u podrumu kuće nestale Ane Volš pronađena krv, kao i krvavi nož.

Policija je isto saopćila da je njen suprug, samo dan nakon što je Ana nestala kupio sredstva za čišćenje vrijedna 450 dolara. Također, navode i da je kupio cerade. Također, kako prenose njen telefon je lociran kod njene kuće 2. januara. Američki mediji prenose da je njen suprug Brajan upravo optužen za ometanje istrage.

Sudija je odredio da Brajan Volš, muž nestale Volš bude zadržan uz kauciju od 500.000 dolara. Podsjetimo, Volš je navodno posljednji put viđena u svojoj kući u Kohasetu, prvog januara, nešto poslije ponoći, a policija se obratila javnosti za pomoć.

- Primili smo nekoliko dojava od njenog poslodavca iz Vašingtona, kao i njenog muža koji živi u Kohasetu - izjavio je šef policije Kohaseta Vilijam Kvigli. Članovi porodice su rekli policiji, da je Ana trebalo u nedjelju rano ujutru da se odveze do aerodroma Logan kako bi odljetela u Vašington, gdje ima kuću i radi u agenciji za nekretnine.

Ana, međutim, nije ni stigla do aerodroma, kako kaže šef policije, a nemaju ni potvrdu da je ušla u vozilo kojim je trebalo da ide do Logana. Volš je imala kartu za treći januar u pravcu ka Vašingtonu, ali su je pozvali da dođe ranije zbog hitne situacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.