CURE DETALJI

Poznato ko je otac Ane Volš iz Srbije koja je nestala u SAD-u: Bio vojno lice i predsjednik Predsjedništva SR Srbije

Njen suprug nestanak je prijavio tri dana kasnije

Ana Volš i Nikola Ljubičić. Društvene mreže

S. S.

9.1.2023

Prilikom pretrage kuće u kojoj je Ana Volš (Walshe) živjela sa suprugom Brajanom (Brian), pronađen nož, kao i tragovi krvi, javljaju američki mediji, a suprug nestale Ane Volš optužen je za ometanje istrage. Na današnjem saslušanju Brajana Volša sud je objavio kako je u podrumu kuće pronađen oštećeni krvavi nož.

Također, dan nakon što je Ana nestala Brajan Volš je u trgovini kupio opremu za čišćenje u vrijednosti od 450 dolara.

Radila u kompaniji koja se bavi nekretninama

Ana je Novu godinu dočekala sa suprugom i djecom u njihovom domu u gradiću Kohasetu u američkoj saveznoj državi Masačusets. Radila je u tvrtki koja se bavi nekretninama i 1. januara, oko četiri sata, izašla je iz kuće jer je zbog posla hitno trebala otputovati u Vošington. Od tad je niko nije čuo niti vidio. Njen mobitel je ugašen, a jedini trag koji je policija imala taj da se 39-godišnjakinja nikad nije ukrcala na spomenuti let. Njen suprug nestanak je prijavio tri dana kasnije. Uhapšen u nedjelju u njihovoj kući i to zbog ometanja istrage.

- Sumnjiče ga da je policijsku istragu o nestanku svoje supruge doveo u zabludu. Policija ima razloga vjerovati da je Brajan počinio krivično djelo obmanjivanja policijskih istražitelja - rekao je okružni tužilac Norfolka.

Ana Volš je Srpkinja, unuka je generala JNA Nikole Ljubičića, svojevremeno jednog od najmoćnijih Srba i najbližih suradnika Josipa Broza Tita. Napustila je Beograd 2005. kako bi otišla u SAD gdje se udala za Brajana Volš s kojim je dobila troje djece.

"Porijeklom iz užičkog sela Karan"

Nikola Ljubičić porijeklom je iz užičkog sela Karan. Bio je učesnik Narodnooslobodilačke borbe, a nakon rata završio je Vojnu akademiju u Beogradu, dogurao do generala JNA i odlikovan je titulom narodnog heroja Jugoslavije.

Od 1982. do 1984. godine bio je na funkciji predsjednika Predsjedništva Socijalističke Republike Srbije i prema mnogima imao je ključnu ulogu u uzdizanju Slobodana Miloševića. Umro je 2005. godine i sahranjen je uz vojne počasti u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, kada i ona odlazi u SAD.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.