ANA VOLŠ

Novo jezivo otkriće o slučaju djevojke iz Srbije koja je nestala u SAD-u

Istražitelji koji traže dokaze o nestanku majke iz Kohaseta u američkoj saveznoj državi Masačusets pronašli su vreće za smeće s tragovima krvi, sjekiru, pilu za metal, tepih i iskorištena sredstva za čišćenje

Nestala Ana Volš. Instagram

S. S.

10.1.2023

Majka troje djece Ana Volš (Walshe), porijeklom iz Srbije, još se uvijek vodi kao nestala u SAD-u, no pojavljuje se sve više jezivih dokaza koji upućuju na to da ju je zapravo brutalno ubio suprug Brajan Volš.

Nakon što se ispostavilo da je poslije Aninog nestanka suprug Brajan kupio proizvoda za čišćenje za 450 dolara te su pronađeni krv i nož u podrumu kuće u kojoj je Ana živjela sa suprugom i djecom, pojavili su se novi dolazi koji upućuju na to da se radi o ubistvu te koji dodatno inkriminiraju Brajana Volša.

Istražitelji koji traže dokaze o nestanku majke iz Kohaseta u američkoj saveznoj državi Masačusets pronašli su vreće za smeće s tragovima krvi, sjekiru, pilu za metal, tepih i iskorištena sredstva za čišćenje, potvrdili su izvori za WBZ-TV, koji pripada CBS-ovoj televizijskoj mreži.

Predmeti su pronađeni na reciklažnom dvorištu u Pebadiju. Taj se gradić nalazi sjeverno od Bostona i od Kohaseta, smještenog jugoistočno od Bostona, udaljen je oko sat vremena vožnje.

Glasnogovornik okružnog tužilaštva u Norfolku u današnjoj izjavi medijima nije želio potvrditi što su istražioci pronašli.

- Potraga provedena jučer sjeverno od Bostona rezultirala je prikupljanjem brojnih predmeta koji će sada biti podvrgnuti obradi i testiranju kako bi se utvrdilo imaju li dokaznu vrijednost za ovu istragu. Nikakvi detalji o tim predmetima neće biti otkriveni u ovom trenutku - rekao je glasnogovornik David Traub.

Istražioci u zaštitnim odijelima i policajci sa psima pretražili su u ponedjeljak objekat za obradu otpada u ulici Njuburi u Pibadiju, tražeći tragove povezane s nestankom majke troje djece. Ana Volš (39) zadnji put je navodno viđena živa nakon novogodišnje večere u svom domu u Kohasetu sa suprugom i prijateljem.

Paralelno s ovim novim otkrićima obavlja se DNA vještačenje krvavog noža koji je pronađen u podrumu obiteljske kuće koju je Ana dijelila sa suprugom i troje djece.

Suprug, 47-godišnji Brajan Volš, trenutno je u pritvoru uz kauciju od 500.000 dolara pod optužbom da je obmanuo istražitelje u ovom slučaju. Izjasnio se nevinim na suđenju u ponedjeljak pred okružnim sudom u Kvinsiju.

Kako je nestala Ana Volš i šta utvrdili istražioci

Osim što su istražitelji potvrdili da je u trgovini Home Depot Brian Volš kupio hrpu sredstava za čišćenje, utvrđeno je i da je njegov automobil, koji je policija zaplijenila, također svježe očišćen.

Suprug Brajan rekao je policiji da je suprugu zadnji put vidio rano ujutro 1. januara kada je uzela Uber ili Lyft prema zračnoj luci kako bi odletjela za Vašington D.C., gdje radi. No utvrđeno je da nije postojala Uber ili Lyft vožnja od porodične kuće Velšovih do zračne luke niti se Ana pojavila na letu.

Njene kolege s posla prijavile su nestanak 4. januara, nakon što se nije pojavila na poslu, rekla je tužiteljica Lin Beland.

Istražioci su kasnije utvrdili i da je Ana Volš imala avionsku kartu za 3. januara koju nije iskoristila. Također, nije se pojavila u zračnoj luci, na poslu ili u stanu koji ona i suprug imaju u Vašingtonu.

Također je utvrđeno da je signal njenog mobitela zabilježen 1. i 2. januara na lokaciji porodične kuće u Kohasetu, dakle nakon što je, prema tvrdnjama supruga, već otputovala.

Kako je ranije javio CNN, istražitelji su pronašli pretraživanje u internetskim zapisima Brajna Volša "kako se riješiti tijela žene od 52 kilograma".

Uhvaćen u lažima o tome što se događalo nakon Aninog nestanka

Suprug je rekao policiji da su on i supruga večerali s prijateljem u njihovom domu na Staru godinu. Kazao je da je prijatelj bio kod njih od otprilike 20:30 do 1 ili 1:30 na Novu godinu. Tvrdio je da mu je iste noći supruga rekla da ima hitnu situaciju na poslu i da mora ujutro odletjeti za Vašington D.C.

Ispričao je da se tog jutra njegova supruga spremila za odlazak, poljubila ga i rekla da se vrati spavati. Rekao je da se probudio u 7 sati te napravio doručak sinovima u dobi od 2, 4 i 6 godina. Kazao je i da je popodne, kad je došla dadilja, otišao obavljati neke sitnice, a potom i otišao vidjeti majku te da se putem izgubio, pa mu je trebalo 30-ak minuta duže nego obično. Tvrdio je i da je bio u dvije trgovine, no snimke s nadzornih kamera to nisu potvrdile, a nisu pronađeni ni računi koji bi potvrdili da je obavio kupnju.

Tvrdio je i da je 2. januaraa odveo sina u slastičarnu, no snimke s nadzornih kamera otkrile su da je tog dana oko 16 sati bio u Home Depotu u Roklendu, gdje je kupio proizvode za čišćenje od 450 dolara, među kojima su bili krpe, mopovi, kante, razne vrste traka i drugo. Na licu je imao crnu hiruršku masku, nosio je plave hirurške rukavice i kupovao je gotovinom.

Prije pola godine se na sudu zauzela za supruga

Podaci s njegovog mobitela pokazali su da je 1. i 2. januara bio na još nekim mjestima koja nije spominjao u svom iskazu, čime je prekršio uslovno puštanje na slobodu. Naime, Brajan Volš je bio u jednoj vrsti kućnog pritvora nakon što je 2018. priznao krivicu za prodaju lažnih slika Endija Vorhola za 80.000 dolara.

Tokom saslušanja prošle godine Ana Volš napisala je pismo sucu u kojem se zalaže za svog supruga i hvali njegovu brigu o djeci i njenoj majci, koja je pretrpjela aneurizmu na mozgu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.