IZAZVALO POLEMIKE

Ana iz Beograda, koja je nestala u SAD-u: Objavljivala sliku sa posjekotinom iznad oka, pa mijenjala opis

Iako je fotografija objavljena 2018. godine, Ana ju je izmijenila prije samo 35 sedmica - dvije sedmice prije nego što je poslala pismo sudiji u kojem je apelovala na kaznu bez zatvora za njenog supruga Brajana

Ana Volš. Instagram

S. S.

12.1.2023

Ana Volš, nestala majka iz Masačusetsa, porijeklom iz Srbije, izmijenila je opis fotografije na Instagramu neposredno prije nego što je poslala pismo sudiji u predmetu umjetničke prevare svog muža Brajana, pozivajući na kaznu bez zatvora.

Na slici se tvrdilo da prikazuje povrede od pada na poslu, prenosi Fox news.

Pomogao njenoj majci

Ana je 21. maja 2018. godine objavila fotografiju sa posjekotinom iznad oka.

- Blagi potres mozga, modrica i posjekotina...#ranjivost - napisala je pored fotografije.

Iako je fotografija objavljena 2018. godine, Ana ju je izmijenila prije samo 35 sedmica - dvije sedmice prije nego što je poslala pismo sudiji u kojem je apelovala na kaznu bez zatvora za njenog supruga Brajana.

U pismu poslanom 1. juna 2022. godine napisala je da je njen suprug Brajan pomogao njenoj majci tokom zdavstvenog problema.

Prijavio tek poslije tri dana

Bivši pomoćnik američkog tužioca Niama Rahman rekao je za Fox News Digital da je "razumno objašnjenje" da je Volš "žrtva nasilja u porodici".

- Ovo izgleda kao nasilje u porodici. To je samo spekulacija, ali izgleda kao da je udarena - rekao je on.

Prema pisanju Fox News, Ana ne samo da je izmijenila jednu sliku na Instagramu prije nego što je poslala pismo sudiji. Ona je navodno izmjenila i mnoge druge fotografije na Instagramu samo dvije sedmice prije slanja pisma.

Da podsjetimo, Ana je nestala 1. januara, Brajan je njen nestanak prijavio tek poslije tri dana. On je u međuvremenu uhapšen zbog ometanja istrage i određena mu je kaucija od 500.000 dolara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.