GAMING

The Game Awards ceremonija potvrđena je za idući mjesec

Avaz.ba

10.11.2017

Najglasnija i najzastupljenija dodjela nagrada u svijetu videoigara dobila je datum održavanja i početka glasovanja.

Ono što je dodjela Oskara u filmskoj industriji, to je dodjela The Game Awards u gejming industriji.

Svi naravno znamo da je Zlatni Dabar najveća i najvažnija nagrada u svijetu videoigara. Dabar ima svoj dignitet i nije medijski razvikan tako da titulu najrazvikanije i medijski najpraćenije dodjele nagrada nosi ceremonija zvana The Game Awards. Nekadašnji Spike TV Game Awards, kasnije VGX, a sada konačno The Game Awards od 2014. trudi se biti Oscar gaming svijeta, a nastavit će se truditi i ove godine u režiji dugogodišnjeg organizatora i voditelja Jeffa Keighleyja.

The Game Awards 2017 održat će glavnu ceremoniju 07. 12., a istu ćete moći pratiti uživo na brojnim lokacijama, uključujući Steam, PlayStation Store, Xbox Live, Twitch, YouTube, Facebook, Twitter i Snapchat. Prošle godine ceremoniju je gledalo više od osam miliona ljudi, pa je jasno zašto je ovo najpopularnija dodjela nagrada u svijetu videoigara. Uostalom, u njoj možete sudjelovati i sami glasajući za najbolje igre od 14. ovog mjeseca.

Prije same ceremonije na Facebooku će se od 13. ovog mjeseca moći pratiti dokumentarni serijal “The Road to Game Awards” u kojemu ćete vidjeti kako teku pripreme za show. S obzirom da će se isti održati u Los Angelesu, očekujte da će prijenos po našem vremenu biti nekad iza ponoći.

Sastavni dio Game Awardsa su premijere trailera i otkrivanja novih igara, premda ih je iz godine u godinu sve manje. Za ovu godinu ništa još nije najavljeno, ali možemo pretpostaviti da ne treba očekivati ništa od Sonya s obzirom da će oni održati svoj PlayStation Experience program dva dana nakon Game Awardsa.

Napomenimo da je prošle godine ovu nagradu dobio Hideo Kojima za igru Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.