LIFESTYLE

Prvi službeni Batmobile ikada napravljen odlazi na aukciju

Radi se o Oldsmobilu iz 1956. godine

(Dž. Č.)

19.11.2014

Ako ste pravi ljubitelj starijih Batman stripova tada za vas postoji samo jedan Batmobile, a to svakako nije Zack Snyderov model ili Christopher Nolanova pila. To uostalom čak nije niti Tim Burtonova limuzina ili legendarni Lincoln iz 60-ih koji se je koristio u TV seriji u to vrijeme. Pravi Batmobile je tek nedavno otkriven, a radi se o Oldsmobilu iz 1956. godine koji je inače ručno napravljen, prenosi Geek.

Inače navedeni Oldsmobil je prvi službeni licencirani Batmobile koji se sada nalazi na aukciji s početnom cijenom od 90.000 dolara. Ovaj Batmobile je inače pravi primjer dizajna koji se koristio u 40-ima. Prema navodima Aukcijske kuće Heritage Auctions ovaj Batmobile je dizajniran i napravljen od strane 23-godišnjaka Forresta Robinson.

Projekt je završio 1963. godine nakon što je prilagodio karoseriju od Oldsmobila 88 iz 1956. g. prema svojoj ideji. U sljedeće tri godine Batmobile je obišao cijelu zemlju kao službeno promotivno vozilo, da bi nakon toga pao u zaborav sljedećih 50 godina. Gdje je 2008. godine ponovo obnovljen i trenutno traži novi dom.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.