LIFESTYLE

Microsoft pravi novi vrhunski telefon za poslovne ljude

Kompanija spremna za korak dalje

Autor:(Dž. Č.)

28.6.2016

Već ranije se zna kako je Microsoft na prilično jasan način digao ruke od pametnih telefona namijenjenih masovnom tržištu. Fokus će radi profita pasti na poslovni segment, no službenici iz Redmonda obećavaju kako to ne znači da će uređaji biti tek prosječni.

Microsoft planira 'inovacije u kategoriji', rekao je Microsoftov korporativni potpredsjednik, Kevin Gallo. On je izjavio i kako Microsoft s jeftinim pametnim telefonima nakon kupovine Nokije i strategijom sve jeftinijih uređaja nije ni očekivao pozitivne poslovne rezultate. Snaga Microsofta leži, naravno, u poslovnom segmentu.

- Spremni smo za korak dalje, nakon inovacija u kategorijama poput Surface računara(...) a oslonit ćemo se na proizvođače da nastave širiti kategorije - dodao je Gallo.

Još od lani internetom kruže glasine o Surface Phone uređaju, a kako je Microsoft napustio Lumia proizvodnu liniju uređaja, to se čini logično. Ipak, prema svemu sudeći novi Microsoftov pokušaj proboja na mobilno tržište (doduše u poslovnom segmentu) valja očekivati tek dogodine, prenosi tportal.

Možda je Surface Phone oduvijek i bio planiran samo za poslovnjake, iako bi oni okorjeli entuzijasti iz Windows Phone svijeta itekako mogli s veseljem dočekati novi uređaj. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.