Nvidia objavila evropske cijene za GTX 1060

Poznata kompanija predstavila najslabiju grafičku karticu iz 10x serije

(D. K.)
10.07.2016 16:34

Nvidia je nedavno predstavila svoju najslabiju grafičku karticu iz 10x serije – GeForce GTX 1060, koja je tu kako bi parirala AMD-ovom Radeonu RX 480. Prilikom predstavljanja odmah je napomenuta i cijena za američko tržište 249 USD za "obični", te 299 USD za Founders Edition model.

No, kako znamo iz dugogodišnjeg iskustva, evropski kupci u najboljem slučaju mogu računati na iste brojke uz zamjenu valuta iz USD u eure. No, ne i ovaj put – prema Nvidijinim planovima GTX 1060 će biti još ponešto skuplji za Evropljane.

Naime, obični model kakav će nuditi Nvidijini partneri – ASUS, EVGA, Gainward, Galax, Gigabyte, MSI, Palit, PNY i Zotac koštat će 279 eura. Nvidijin Founders Edition model bit će također skuplji i njegova će cijena na evropskom tržištu iznositi 319 eura (Njemačka i Francuska), te 275 funti u Velikoj Britaniji.

Founders Edition model moći će se kupiti isključivo na tržištu Njemačke, Velike Britanije i Francuske, te naravno u Nvidijinoj online trgovini. Kada se uzmu u obzir kursne razlike, Evropljani će "običnu" GTX-icu 1060 platiti oko stotinjak KM više nego Amerikanci, a Founders Edition oko 85 KM više i to bez uračunate marže domaćih trgovaca.

NA VRH