Jeftiniji od sto dolara: ZTE predstavio 6 inčni phablet

Prodaja počinje početkom avgusta

(Al. Ti.)
19.07.2016 08:57

Najveći adut kineskih mobilnih kompanija u odnosu na poznatije kompanije poput Applea, Samsunga, Sonyja i drugih jest cijena te su kineski telefoni koji dolaze sa sličnim hardverom često puno jeftiniji u odnosu na iPhone, Galaxyje i druge slične modele, prenosi The Verge.

Kompanija ZTE jučer je predstavila svoj novi phablet ZMax Pro koji će korisnike privući upravo cijenom – ovaj uređaj namijenjen je korisnicima mobilnog operatera Metro PCS, a oni koji se odluče na kupovinu ovog uređaja sa 6 inčnim ekranom za njega će trebati izdvojiti 99 dolara. Telefon pokreće Snapdragon 617 procesor, ima 2GB RAM-a, USB Type C priključak te ima mogućnost brzog punjenja baterije kapaciteta 3,400 mAh.

Dolazi sa stražnjom kamerom rezolucije 13MP, s prednje strane nalazi se 5MP kamera za selfije, a treba izdvojiti i 32GB memorije koji se mogu dodatno proširiti putem utora za memorijske kartice. 'Druge će kompanije teško postići ovakvu razinu kvalitete po cijeni od 99 dolara', komentirao je prilikom predstavljanja ZMAxa Pro izvršni direktor ZTE-ove sjevernoameričke divizije Lixin Cheng.

Ovaj telefon u SAD-u je moguće prednaručiti već danas, dok njegova službena prodaja počinje početkom avgusta.

NA VRH