LIFESTYLE

Njemački robot peče kobasice

Novina tehnološke firme FZI

(D. K.)

23.7.2016

Njemačka tehnološka firma Forschungszentrum Informatik (FZI), predstavila je svog BratWurst Bota, koji im služi za demonstraciju budućnosti uslužnih autonomnih robotskih sistema.

FZI kaže da je ovaj robot sastavljen od dijelova dostupnih u dućanima, a pokreće ga fleksibilni prilagodljivi softverski paket koji je u stanju stupati u interakciju s korisnicima (gostima).

Kada gost želi naručiti kobasicu, treba napisati svoje ime na tablet, te od tog trenutka može pratiti što se događa s njegovom narudžbom, uključujući točno vrijeme pripreme, pečenja i isporuke, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Dok gost čeka isporuku svoje kobasice, drugi tablet na kojem se nalazi faca robota-šefa kuhinje sa šeširom i brkovima, u stanju je razgovarati s njim i tako mu skratiti vrijeme čekanja.

Bratwurst Bot je opremljen s dvije RGB kamere, a njime upravlja algoritam koji prati čitav proces kuhanja. Robot koristi kamere za lociranje i praćenje kobasica, te pazi na njihovu boju kako bi otkrio kada ih treba okrenuti, odnosno kada su dovoljno pečene.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.