LIFESTYLE

WhatsApp će prestati raditi na starijim mobitelima

Pregazilo ih vrijeme

Autor:(Am.K.)

2.12.2016

WhatsApp je objavio da će njegova aplikacija za slanje poruka uskoro prestati raditi na starijim mobitelima i operativnim sustavima, piše The Telegraph. Najava prestanka rada dolazi nakon što je WhatsApp ranije ove godine objavio da će prestati podržavati aplikaciju s novim mogućnostima na starijim mobitelima.

WhatsApp je rekao da će podržavati aplikaciju na nekim uređajima do 30. juni  2017. godine, dok se na drugim uređajima već krajem ove godine neće moći više koristiti.

'Kada smo pokrenuli WhatsApp 2009. godine, ljudi su mobitele koristili na potpuno drugi način. Appleova trgovina s aplikacijama bila je stara svega nekoliko dana, a 70 posto uređaja bili su BlackBerryji i Nokije', stoji u objavi WhatsAppa.

'Okrećući se prema budućnosti, želimo se usredotočiti na mobilne platforme na kojima je velika većina korisnika.'

Korisnici koji će htjeti nastaviti koristiti WhatsApp bit će prisiljeni kupiti nove mobitele.

Kada govorimo o Appleovim uređajima, WhatsApp će na iPhoneu 3GS i svim uređajima s iOS 6 operativnim sustavom prestati raditi do kraja godine.

Što se tiče Android uređaja, WhatsApp će na svim mobitelima koji imaju operativni sustav Android 2.1 ili 2.2 uskoro prestati raditi.

Korisnici Windows mobitela koji imaju Windows Phone 7 platformi također će morati kupiti novi mobitel ako žele nastaviti koristiti WhatsApp.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.