LIFESTYLE

Ovo su najozloglašenije aplikacije koje možete "skinuti" na Google Playu

Avaz.ba

31.7.2017

Programer s jako mnogo raspoloživog vremena odlučio je krenuti u pohod te stvoriti sveobuhvatni popis najgorih užasa koje možete "skinuti" s Google Playa.

Osoba odgovorna za nastanak ove u najmanju ruku zanimljive liste posjetilac je čuvenog Reddita. Njegova namjera je javnosti predstaviti hrpu aplikacija koje su napravljene da na jedan ili drugi način izvlače informacije od korisnika ili ga jednostavno zatrpaju reklamama i podsjetnicima.

- Svi mi jako dobro znamo da je Play Store praktično "divlji zapad" u obliku online dućana, te da je veliki broj tamošnjih aplikacija jednostavno užasan. Problem je što nigdje ne postoji konkretan spisak loših appova - rekao je korisnik i dodao da je upravo zbog toga napravio stranicu na kojoj se nalazi lista opasnih aplikacija.

Načelni plan je stvoriti popis u kojem se nalaze aplikacije koje krše povjerenje i privatnost korisnika.

Kolekcija trenutno sadrži vrlo poznate aplikacije poput Truecallera, QuickPica i ES File Explorera zajedno sa kratkim opisima u kojima objašnjava pravila koja aplikacija krši.

Stranica također predlaže aplikacije koje imaju istu namjenu kao prekršilac, samo ne zloupotrebljavaju korisnikovo povjerenje.

Crnu listu aplikacija za Android možete pogledati ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.