LIFESTYLE

Najnoviji LG telefon rastjeruje komarce

Avaz.ba

3.10.2017

LG je najnoviji smartfon namjenjen indijskom tržištu opremio zvučnikom koji će korisnike štititi od najezde komaraca. 

Najnoviji tržišni potez iz LG-ja napravljen je kako bi usrećio brojne korisnike širom Indije. Tamošnje stanovništvo između ostalog pati i od neprekidne najezde komaraca, a smartfon K7i je stvoren kako bi im pomogao. 

Tehnološko rješenje smješteno na poleđini uređaja izraženi je zvučnik koji emitovanjem ultrazvučnog signala neprepoznatljivog ljudskom uhu rasteruje komarce. Sprava za rastjerivanje komaraca, tim rečeno, radi na sličnom principu kao i brojni uređaji pre nje. LG je već godinama ugrađuje u klima uređaje, hladnjake, pa čak i televizore.

K7i je, izuzmemo li zvučnik za rastjerivanje komaraca, standardni smartfon srednje klase K7 vođen Androidom. Jedina prava razlika između K7i i K7 je odstranjivo zadnje kućište s ugrađenim zvučnikom. 

Ovo znači da se u paketiću s K7i dobija i futrola koja će vašem uređaju omogućiti da elegantnije stane u džep. Problem je, doduše, što ćete time isključiti njegovu 'glavnu funkciju. Kako stvari stoje, osrednje tehničke funkcije samog uređaja kombinovane sa spomenutim zvučnikom očigledno su napravljene za starije osobe kojima nije ni na kraj pameti da kupuju flagshipe i kojima komarci očigledno jako idu na živce.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.