LIFESTYLE

Samsung Galaxy Note8 i iPhone 8 Plus poravnati na polju najbolje kamere

Avaz.ba

4.10.2017

Nedavno je DxOMark proglasio iPhone 8 Plus telefonom sa najboljom kamerom, a ove nedjelje tim je dodao Samsung Galaxy Note8 sa istim rangom i kvalitetom kamere. Oba uređaja su ostvarila najviši DxOMark ranking sa 94 poena.

DxOMark je svoj test kamere Galaxy Note8 modela objavio u utorak, ističući mogućnosti zumiranja telefona u vrhu ostalih premijum karakteristika kamere. Galaxy Note8 kamera je sposobna za 2x optički zum i 10x digitalni zum. Sistem sa dvije kamere uključuje 12MP širokougaoni objektiv uz f/1.7 otvor blende i 12MP telefoto objektiv sa f/2.4 otvorom. Ostale funkcije uključuju PDAF autofokus, dual-Optical Image Stabilization (OIS) i Dual-LED (dual tone) blic.

Brojni testovi u realnom životu kamera na iPhone 8 i Galaxy Note8 modelima donio je pomješane rezultate. CNET je proglasio iPhone 8 Plus superiornim kada je vidio snimanje u pitanju, dok je Tom's Guide izabrao Note8 zbog vrhunskog kvaliteta zamrznutih fotografija.

Biće zanimljivo vidjeti kako će se i da li će se DxOMark lista promjeniti nakon testova Pixel 2 i Pixel 2 XL telefona. Prošlogodišnji Pixel je imao ocjenu kamere od 90 poena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.