LIFESTYLE

Samsung HMD Odissey predstavlja najnovije Windows iskustvo mješovite realnosti

Avaz.ba

5.10.2017

Samsung Electronics predstavio je, u partnerstvu sa kompanijom Microsoft, Samsung HMD Odyssey, najimpresivniji uređaj sa Windows sistemom za sadržaj mješovite stvarnosti (MR) na tržištu. Samsung HMD Odyssey je brzo i lako podesiv, a donosi premium iskustvo virtuelne stvarnosti, sa superiornim kvalitetom slike i ekranom sa najvišom rezolucijom.

- Samsung HMD Odyssey je headset visokih performansi koji, kao i svi naši proizvodi, donosi smislene inovacije u živote naših potrošača,- rekao je YG Choi, viši potpredsjednik Odseka PC Business Team u kompaniji Samsung Electronics. - Dizajniran u partnerstvu s Microsoftom, Samsung HMD Odyssey vodi potrošače do same granice Windows mješovite stvarnosti, koja ih uvodi u novo iskustvo virtuelne realnosti, najbolje u ovoj industriji. -

S dvostrukim 3,5-inčnim AMOLED ekranom, Samsung HMD Odyssey donosi življe boje i dublje nijanse crne, pružajući pritom oštrije, živopisnije slike. Vidno polje od 110 stepeni omogućava korisnicima da oko sebe otkriju vrhunske doživljaje virtuelne stvarnosti.

Kada je riječ o zvuku, Samsung HMD Odyssey ima sistem 360o Spatial Sound, za zvuk koji dolazi iz svih pravaca korisnikovog okruženja (complete surround), kroz premium ugrađene AKG slušalice. Korisnici mogu razgovarati i sa drugim igračima, bez potrebe za uklanjanjem slušalica, koristeći ugrađeni mikrofon.

Iskustvo Windows mješovite stvarnosti sa ovim uređajem osmišljeno je tako da korisnicima pruži najbolje iskustvo odmah nakon raspakivanja. Za razliku od tipičnih headset ekrana, nije potrebno instalirati nikakve dodatne uređaje za kretanje – dovoljno je jednostavno povezivanje sa računarom. Sa sveobuhvatnim praćenjem položaja, korisnici nisu ograničeni na jedan ograničeni prostor tokom svog doživljaja iskustva u virtuelnoj stvarnosti.

Samsung HMD Odyssey dolazi sa Six Degrees of Freedom1 (6 DOF) senzorima koji omogućavaju intuitivno i prirodno kretanje. Sa podesivim upravljačkim točkićem, Samsung HMD Odyssey je dizajniran tako da pruža udobno i podesno prianjanje.

- Uzbuđeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu uređaju Samsung HMD Odissey u Windows porodicu uređaja za mješovitu stvarnost. Ovo je nevjerovatan proizvod i još jedan važan korak na putovanju mješovite stvarnosti na kojem se mi u Microsoftu nalazimo. Sa Samsungom HMD Odyssey, tim u Samsung je razvio kacigu Windows Mixed Reality koja će oduševiti naše obožavatelje koji žele uroniti u svijet mješovite stvarnosti u prazničnom period,- rekao je Aleks Kipman, stručni saradnik kompanije Microsoft.

Samsung HMD Odyssey dolazi zajedno s AKG slušalicama i nizom mikrofona za glasovne komande i dva kontrolora pokreta. Biće dostupan kasnije ove godine u SAD-u, Kini, Koreji, Brazilu i Hong Kongu, a prednarudžbine samo za SAD su počele 3.oktobra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.