LIFESTYLE

Dubioza Kolektiv poklanja besplatne animirane Viber stickere!

Avaz.ba

26.10.2017

Prije nadolazećeg koncerta 1.decembra u sarajevskoj "Skenderiji", Dubioza kolektiv priprema još jedno iznenađenje za svoju publiku, kojoj poklanja besplatne stickere i to je početak strateškog međunarodnog partnerstva s Viberom​. 

Viber nije samo način komunikacije ili aplikacija za izmjenu poruka, već je postao​ ​puno više od toga. S preko 900 miliona korisnika u svijetu, predstavlja vodeću platformu za interakciju, dopisivanje, zabavu ali i stvaranje odnosa između raznih​ ​brendova, institucija ili muzičara sa svojim fanovima i korisnicima.

Viber i Dubioza su​ ​prepoznali priliku da ponude nešto više pa je tako nastalo​ ​ partnerstvo, gdje je Dubioza prvi bend u regiji koji nudi integrisano iskustvo korištenja Vibera sa svojim prijateljima. Saradnja Vibera i Dubioze donosi​ ​ 16 animiranih stickera koji su dostupni u cijelom svijetu, a kampanja osim u regiji, kreće istovremeno i u Francuskoj, Italiji, Grčkoj, Mađarskoj​, te ostatku Europe.

Stickere, koji postaju sve korišteniji način komunikacije na Viberu, dizajnirao je​ ​ član Dubioze, Vedran Mujagić, i potpuno su personalizirani, animirani i što je najbitnije - besplatni!

„Kad smo mi bili djeca, skupljali smo i razmjenjivali klikere, a današnja omladina​ ​ razmjenjuje isključivo stikere. Zato smo zadali zadatak Vedranu, koji je u Dubioza​ ​kolektivu zadužen za dizajn, da nacrta dubiozne Viber stikere, pa da i mi imamo​ ​ digitalnog konja za trku. Naše stikere kao i sve naše albume možete skinuti za džaba.“ - izjavili su članovi Dubioze povodom lansiranja Viber​ ​partnerstva i stickera.

Osim stickera i Public accounta, Dubioza će po prvi put u regiji predstaviti Viber​ ​ bot putem kojeg će svi pratioci Dubioze na Viberu moći učestvovati u nagradnim igrama te osvojiti karte za koncerte u svojoj zemlji. Tako će, na primjer, ​publika u ​BiH dobiti priliku preko Vibera osvojiti karte za veliki sarajevski koncert 1. ​decembra u Skenderiji.

Zanimljivo je, također, da će pratioci Dubiozinog accounta na Viberu imati priliku​ ​putem Public Chata biti u stalnom kontaktu sa svojim omiljenim bendom.

Stvaranjem partnerstva s Viberom na nivou svijeta Dubioza još jednom potvrđuje​ ​svoju originalnost u načinu komunikacije sa svojim pratiocima, koji će, vjerujemo, biti oduševljeni što od sada mogu sa svojim prijateljima komunicirati i​ ​putem Dubioza stickera.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.