LIFESTYLE

Apple: Face ID za iPhone X nije manje precizan

Avaz.ba

26.10.2017

Više nije nikakva tajna da se Apple suočava sa proizvodnim problemima sa iPhone X modelom, a najveći krivac za ovakvo stanje je modul zaslužen za prepoznavanje lica. Međutim, nedavni izveštaj Bloomberga sugeriše da je Apple dobavljačima rekao da će se zadovoljiti Face ID komponentama slabijeg kvaliteta kako bi se ubrzala proizvodnja.

Tačan navod iz izvještaja glasi da je Apple "tiho sugerisao dobavljačima da mogu da smanje preciznost tehnologije za prepoznavanje lica kako bi je načinili lakšom za proizvodnju".

Sada, kompanija iz Kupertina odgovara na navode iz izvještaja, ističući da su navodi u potpunosti netačni te da ne postoje promjene u preciznosti u odnosu na ono što je originalno objavljeno.

- Kvalitet i preciznost za Face ID se nisu promjenili. I dalje ostaje jedna u milion mogućnost da nasumična osoba otključa nečiji iPhone uz Face ID. Bloombergova tvrdnja da je Apple smanjio preciznost za Face ID je potpuno netačna, a očekujemo da će Face ID biti novi zlatni standard kada je autentifikacija preko prepoznavanja lica u pitanju, - ističu u kompaniji Apple.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.