LIFESTYLE

Haos: Novi problem za Samsungov mobitel kojem su eksplodirale baterije

Avaz.ba

29.12.2017

Prošlo je više od godinu dana od Samsungovog fijaska s modelom Note 7, a sada se čini kako je njegov nasljednik Note8 također upao u probleme. Prošle godine, baterija Notea 7 bila je ugurana u pomalo pretijesan prostor, zbog čega bi se znala napuhati i naprosto eksplodirati. Taj problem doveo je do zabrana unošenja Notea 7 u avione, te ogromne katastrofe za Samsungov marketing, prenosi Net.hr.

Korisnici su ovogodišnje modele S8, S8 Plus i Note8 navelike nahvalili, a Samsung je kupce uvjeravao kako su riješili sve probleme s baterijama. No sada su se kako su neki korisnici na Samsungovom forumu počeli javljati da im se Note8 odbija puniti nakon što se baterija posve isprazni, te automatski isključi.

Iako se čini kako problem nije ni približno jednako opasan kao eksplodirajuće baterije, Samsungu možda ponovo slijedi PR katastrofa ako bude zahvaćen veći broj uređaja. Samsung je nakon debakla s Noteom 7 u proizvodni proces uređaja uvrstio i višestruko testiranje baterije, kako bi ublažili ljagu bačenu na Samsung Note brend.

Međutim, jedan od korisnika foruma snimio je video koji je objavio na YouTubeu, gdje demonstrira kako se Note8 odbija puniti ako je posve ispražnjen. Note8 se odbija puniti čak i ako se koristi niz različitih punjača i kablova za punjenje. Mnogi korisnici su pokušavali oživiti Note8 pritiskivanjem kombinacije raznih tipki, no mobitel bi i dalje ostao praktički mrtav.

Samsungov moderator odjeljka za žalbe, uputio je korisnike na korisničku službu, kako bi unutar garancijskog roka mogli dobiti novi Note8. Zasad nisu opozvali dio modela budući da još uvijek nije jasno koliko je uređaja zahvaćeno ovom greškom.

Međutim, na forumu su također objavili kako žele “odmah riješiti taj problem”. Trenutno se čini kako su zahvaćeni mobiteli samo u Americi, a prodali su ih operateri Verizon, Sprint i T-mobile. Stoga, postoji mogućnost da se greška potkrala kao dio prilagodbi softvera operatera.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.