Google Chrome blokira reklame, pogledajte koje i kako

b92
17.02.2018 13:35

Googleov pregledač Chrome od sada dolazi s ugrađenim alatom za blokiranje oglasa.

Alat za blokiranje oglasa ugrađen u Chrome aktiviran je 15. februara. Iako neće blokirati sve oglase na svim web-odredištima, trebalo bi da otkrije loše oglase i kazni web-odredišta koja ih prikazuju.

Kao dio inicijative "Coalition for Better Ads", Google je odredio vrste oglasa koje više ne želi da vidi na webu. Među njima su oglasi u pop-up prozorima, oglasi s videosnimcima koji se sami pokreću, oglasi koji se prikazuju prije nego što se web-stranica na kojima se nalaze učita, animirani oglasi i veliki ljepljivi oglasi.

Google će procenjivati web-odredišta analizom uzoraka njihovih sadržaja i na osnovu toga dodijeliti jedan od tri statusa: Passing, Warning ili Failing (u slobodnom prevodu: može da prođe, žuti i crveni karton).

Webodredišta s crvenim kartonom dobit će priliku da se poprave, ali dok to ne urade, bit će blokiran prikaz svih oglasa na njima, prenosi b92.

Što se korisnika tiče, situacija je još jednostavnija. Kada otvorite web-odredište, Chromeov alat će provjeriti njegov status, upozoriti vas ukoliko je blokirao oglase, i pitati vas da li treba da omogući njihov prikaz, piše Make Use Of.

Tagovi

Google Chrome
NA VRH