NOVOSTI

Samsung predstavio neobični QLED 4K televizor

Avaz.ba

18.3.2018

Nova i neobična QLED linija od 4K televizora Ambient Mode kompanije Samsung posjeduje opciju kamufliranja tako da će se utopiti u svaki enterijer u kojem se nalazi.

Sitne kamere

Novi QLED televizor ima, naime, revolucionarnu i unikatnu opciju kojom su kreatori ovog televizora htjeli da omoguće vlasnicima njegovo uklanjanje iz prostorije u kojoj borave bez fizičkog uklanjanja. To znači da televizor doslovno treba nestati pred vašim očima.  

Najnoviji televizor na pozadini sadrži mnoštvo sitnih kamera koje snimaju pozadinu ispred koje se nalaze. Kad se upali ova opcija, displej televizora počinje prikazivati sve ono što se nalazi iza njega, a to isto prikazuje i na displeju tako da se uklapa u prostor i postaje doslovno nevidljiv.

Vizuelni efekti

Samsung je ovo nazvao kameleon opcijom. Još je impresivnije to što je televizor u ovoj opciji ugašen i troši minimalnu energiju. Kako je riječ o pametnom televizoru, kameleon efekt može se upariti i s različitim efektima i gedžetima tako da se na njemu može provjeravati vremenska prognoza ili upaliti vizuelni efekti koji će dom pretvoriti u futuristički enterijer.

Cijena ovog televizora još nije poznata, ali se pretpostavlja da ovo neće biti pristupačan gedžet. Samsungova linija televizora za 2018. godinu bit će dostupna u prodavnicama tokom marta.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.