PREGOVOR

Nakon što je na svom iPhoneu promijenila bateriju, telefon je eksplodirao i umalo je koštao života

Printscreen

Telegraf.rs

11.8.2018

U videu koji kruži Internetom vidi se telefon iPhone 6 koji se zapalio na kontrolnoj tabli automobila dok je auto bio u pokretu i čuje se vrisak žene koja se tada nalazila za volanom.

Ona je bila prinuđena napustiti automobil jer se njen telefon iznenada zapalio i nastavio da gori na komandnoj tabli nakon što je ona izašla iz automobila.

Moj telefon je u plamenu! Moj telefon gori, uspjela je da kaže motociklisti koji se zaustavio da joj pomogne.


Prema riječima njenog muža, ona je u februaru odnijela telefon na popravku kako bi joj zamijenili bateriju. Iako su joj u servisu popravili telefon, odbili su da joj nadoknade štetu koju je telefon izazvao na komandnoj tabli automobila.

- Ona je vozila i bila sama u kolima kada je telefon eksplodirao. Niko nije dirao telefon prije toga. Kada smo kupili bateriju u februaru rekli su nam da je u pitanju originalna baterija. Odbili su da snose svaku odgovornost i neće da nam nadoknade štetu. Nisu htjeli da nam daju novi telefon već neki polovan, objasnio je on.

Par još uvijek pregovara sa vlasnicima radnje oko kompenzacije. Mnogi krive ženu što je telefon ostavila na komandnoj tabli koja je izložena suncu tokom vrelih dana. Radnja u kojoj su kupili bateriju u šangajskoj četvrti ima "Apple" licencu da vrši popravku iPhonea, nema objašnjenja zašto je došlo do eksplozije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.