TECH Ostalo je još manje od sedmice do konferencije na kojoj će ''Apple'' predstaviti tri nova modela

Procurile cijene: Evo koliko bi mogli koštati novi modeli iPhonea

Druga generacija iPhonea X trebala bi koštati 1.300 KM

b92.net
08.09.2018 13:00

''Apple''

''Apple'' bi mogao zadržati trenutne cijene i za nove modele iPhonea, pa bi iPhone 9 trebao koštati kao model 8, nasljednik X-a, kao 8 Plus, dok bi se XS Plus prodavao po cijeni sadašnjeg iPhonea X.

Ostalo je još manje od sedmice do konferencije na kojoj će ''Apple'' predstaviti tri nova modela iPhonea i novu generaciju pametnog sata. Glasine o ovim uređajima kruže mjesecima, tako da je teško da će nas Tim Kuk (Cook) iznenaditi nekom novom super opcijom telefona ili sata, ali bi mogao da nas iznenadi cijenom.

Do sada smo čitali različite informacije – od početnih kako će se nasljednik iPhonea X prodavati po istoj cijeni od 1.700 KM, dok će model X Plus da iznosi 1.800 KM, sve do glasina kako će se iPhone XS (navodno ime nasljednika X-a) prodavati po cijeni od 1.500 KM, a njegova veća verzija po cijeni sadašnjeg modela X, dakle 1.700 KM.

Posljednje informacije koje su jučer objavljene na internetu donose još bolje novosti za sve potencijalne kupce ''Appleovih'' telefona, pa bi prema njima druga generacija iPhonea X trebala koštati 1.300 KM, dakle čak 300 KM jeftinije u odnosu na model koji je trenutno u prodaji, dok bi model sa 6,1 inčnim LCD-om trebao koštati oko 1.100 KM.

Ako su te glasine istinite, to bi značilo da ''Apple'' nastoji da zadrži sadašnji raspon cijena – naime, trenutno iPhone 8 sa 4,7-inčnim ekranom košta 1.100 KM, a uskoro bi po istoj cijeni trebalo da se prodaje 6,1-inčni model.

Cijena iPhonea 8 Plus, uređaja sa 5,5-inčnim ekranom, iznosi 1.300 KM i uskoro bi tu cijenu trebalo da "preuzme" iPhone XS, model sa 5,8-inčnim OLED ekranom, dok bi, dakle, iPhone X/XS Plus trebalo da košta 1.700 KM. Naravno, ove cijene odnose se na osnovne modele sa 64GB memorije.

Iako, jasno, ovo nisu niske cijene, s obzirom na ''Appleove'' standarde i na brojne informacije više ili manje pouzdanih izvora koje su govorile o višim cijenama, ljubitelji ''Applea'' i telefona ove kompanije mogu da se nadaju da su ove glasine istinite, kao i da će se novi modeli zaista prodavati po navedenim cijenama.

Oglasi

NA VRH