BOSANSKO-PODRINJSKI KANTON

U modernizaciju ceste Goražde – Potkozara investirano oko 1,5 miliona KM

Goražde dobilo modernu saobraćajnicu

Al. B.

6.9.2016

U Goraždu je svečano otvorena rekonstruirana i modernizirana saobraćajnica Goražde – Zupčići – Potkozara. Ovu dionicu magistralnog puta R-448 u prisustvu građana mjesne zajednice Zupčići i gostiju otvorili su premijer i predsjedavajuća Skupštine BPK Goražde Emir Oković (SDA) i Aida Obuća (SDA), ministar za privredu Meho Mašala (SBB), poslanik u Skupštini BPK Muradif Kanlić (SBB) i predsjednik MZ Zupčići, Edvin Džambegović.

U radove koji su trajali nekoliko godina uloženo je oko 1.5 miliona KM, a izgrađeno je 4.5 kilometara ceste čije su saobraćajne trake proširene, izgrađene su i pješačke staze i kolektori za površinske vode. Prema riječima direktorice Direkcije za ceste BPK, Izete Jahić, ovo je najsavremenija sabraćajnica na području ovog kantona.

- Projekat je rađen u tri faze. Prva je bila izgradnja raskrsnice na Baćanskom mostu u dužini od 250 metara, zatim smo radili 1.600 metara rekonstrukcije puta, što je uključivalo i eksproprijaciju zemljišta i izradu projekta. U okviru treće faze urađena je dionica puta od MZ Zupčići do Potkozare – pojasnila je Jahić.

Premijer Emir Oković izrazio je zadovoljstvo što je Goražde dobilo kvalitetnu putnu komunikaciju na ulazu u grad iz pravca Čajniča u RS.

- Slijedeća faza podrazumijeva rekonstrukciju ulice Meha Drljevića, dijela ulice 1. slavne višegradske brigade prema mostu Žrtava genocida u Srebrenici – najavio je Oković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.