BOSANSKO-PODRINJSKI KANTON

Automobili nam vire iz rupa na cesti, pa smo proizveli vlastiti asfalt koji će izdržati do slijedećih izbora

Mještani Bogušića kod Goražda ponovo u akciji

Al. B.

19.10.2016

Polovinom septembra, u toku predizborne kampanje, potpisan je ugovor o rekonstrukciji puta Mravinjac – Bogušići - Berič, te najavljeno konačno rješenje problema s kojim se godinama bore stanovnici ovog dijela Općine Goražde.

Vrijednost ugovora kojeg je sa izvođačem radova potpisao načelnik Muhamed Ramović je 3.476.833 KM, a projekat se treba realizirati iz kreditnih sredstava Saudijskog fonda za razvoj.

Na ceremoniji potpisivanja ugovora, prije više od mjesec dana najavljeno je uvođenje izvođača radova u posao. Izbori su prošli, jesenje kiše u punom su jeku a zima na pragu, pa je dio stanovnika Bogušića ponovo morao u akciju.

- Kao i svake tako se i ove godine naslušasmo obećanja i priča za novi put Mravinjac - Berič, ali izgleda, kao i svake tako i ove godine, od toga nema ništa. Pošto su nam auta počela da vire iz rupa na cesti, mi - kao i svake tako i ove godine - odlučismo proizvesti vlastiti asfalt i uraditi onoliko koliko smo u mogućnosti da uradimo. Poručujemo gospodi koja godinama obećava da će, kao i svake tako i ove godine, naš asfalt izdržati do slijedećih izbora – poručio je Sanin Kanlić.

akcija-3

Grupa mladih iz Bogušića uspjela je sanirati dio udarnih rupa na cesti koja je već godinama u izuzetno lošem stanju.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.