BOSANSKO-PODRINJSKI KANTON

Goražde: Jubilej Udruženja oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja "Biser"

Deset godina hrabrosti u borbi protiv tihog neprijatelja

Al. B.

21.12.2016

Skromnom svečanošću u Goraždu je obilježena deseta godišnjica Udruženja oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja "Biser". U prisustvu članica udruženja, te velikog broja prijatelja i zvaničnika, zahvalnost na podršci hrabrim Goraždankama uputila je predsjednica "Bisera" Rahima Kadrić.

- Na dan kada obilježavamo ovaj jubilej želim se zahvaliti svima koji su u proteklom periodu bili uz nas - naglasila je Kadrić.

Kraćom prezentacijom predsjednica Skupštine Udruženja Mersiha Nogo Pecikoza podsjetila je na deset godina borbe, odlučnosti, hrabrosti, tuge zbog izgubljenih bitaka i radosti nakon svake uspješno realizirane akcije. Godišnjica je bila i povod za dodjelu zahvalnica prijateljima, te sjećanje na majke, sestre i prijateljice kojih više nema. Među njima posebno mjesto zauzima Seja Bavčić, žena koja je osnovala udruženje i vodila ga sve do prošle godine, kada je prerano napustila ovaj svijet.

- Želim se zahvaliti svim članicama koje su od 2006. godine na bilo koji način bodrile ili se borile da budu i ostanu heroine protiv tihog naprijatelja. Onima koje nisu izdržale bitku neka je vječni rahmet. Mi, živi, ćemo se boriti, nastojati, tražiti podršku i nikada nećemo odustati da bismo spasili nečiji život – kazala je Nogo Pecikoza.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.