BOSANSKO-PODRINJSKI KANTON

Koordinacija boračkih udruženja prekida saradnju sa Vladom i Skupštinom BPK Goražde

Sijerčić: Boračka problematika u zadnjoj godini se izuzetno pogoršala ( A. Bajramović)

Autor:Al. B.

27.4.2017

Koordinacija boračkih udruženja prekinula je saradnju sa Vladom i Skupštinom BPK Goražde.

Kako je istaknuto na vanrednoj sjednici Koordinacije u proširenom sastavu, nezadovoljstvo je kulminiralo zbog imenovanja novog ministra za boračka pitanja, a nakupljalo se već duže vrijeme. Protiv novog ministra borci nemaju ništa lično, ali imaju protiv načina njegovog imenovanja.

- Ta boračka problematika u zadnjoj godini se izuzetno pogoršala i sve ono što smo pokušavali u prošloj godini da riješimo nije uspijevalo iako je dogovora bilo. Donosili su se određeni zaključci i na Skupštini, i na Vladi, ali neki projekti i koji su podržani od strane Vlade u prošloj godini dovedeni su u pitanje. Tako da je kulminiralo sve, pogotovo nakon izbora ministra gdje su ignorisali neke od ranijih naših zaključaka da trebamo mi, ako ništa drugo, dati podršku prilikom imenovanja ministra za boračka pitanja – kazao je za TV BPK Goražde, Abduselam Sijerčić, predstavnik Koordinacije boračkih udruženja BPK.

Prekid saradnje, kako je zaključeno, podrazumijeva i da će Koordinacija predstojeće „Dane otpora“, povodom godišnjice početka opsade Goražde, obilježiti samostalno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.