BOSANSKO-PODRINJSKI KANTON

Lejla Ristić pojačala ŽRK ''Goražde''

Lejla Ristić: Nova članica ŽRK ''Goražde''

Al. B.

24.1.2018

Bivša članica ''Neretve'' iz Jablanice i jedna od najboljih igračica Premijer lige BiH novo je pojačanje Ženskog rukometnog kluba ''Goražde''.

Na prozivci igračica u Goraždu istaknuto je da će stručni štab ŽRK ''Goražde'' raspolagati sa svim rukometašicama koje su za ovaj klub nastupale u polusezoni, a najavljen je i povratak igračica koje su zbog drugih obaveza bile van terena. 

- Novost je da je u klub došla Lejla Ristić, igračica koja je u prvoj polusezoni nastupala za Neretvu iz Jablanice. Radi se o vrlo kvalitetnoj igračici sa veoma bogatom rukometnom karijerom. Obradovani smo njenim dolaskom, jer smatramo da će Lejla svojim velikim iskustvom i rukometnim znanjem značajno popraviti našu igru – kazao je Sinan Ligata, predsjednik Upravnog odbora ŽRK ''Goražde''. 

Uz kapitena Eminu Mujagić, te Dunju Brankovan, Moniku Išpanović, Slađanu Mitrović Bogdanović i ostale mlađe igračice u upravi planiraju plasman u vrh tabele. Pripreme za nastavak takmičenja bit će obavljene u BPK Goražde, a ''Goražde'' je dobilo poziv za učešće na turniru koji organizira ŽRK ''Hadžići''. 

– Planirali smo napraviti i naš, prvi zimski turnir, za kojega planiramo da postane tradicionalni, a na koji ćemo pozvati kvalitetne ekipe iz BiH i okruženja - ističe šef stručnog štaba, Damir Marevac.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.