GORAŽDE Vladajuća većina ne funkcionira

Godišnja sjednica Skupštine BPK prekinuta nakon što ni dnevni red nije usvojen

Al. B.
03.04.2018 15:02

Godišnja sjednica Skupštine BPK Goražde prekinuta je i prije nego što je počela. Na sjednici, na kojoj su se trebali razmatrati programi rada Vlade i Skupštine BPK Goražde za 2018. godinu, nije bilo dovoljno ruku ni za usvajanje dnevnog reda. To potvrđuje da aktuelna većina, koju u BPK čini SDA sa SBiH, Strankom za bolje Goražde Eseda Radeljaša, Liberalnom strankom, Novim pokretom i dva samostalna poslanika, ne funkcionira.

- SDA je uvela povjereništvo i nakon toga je izostala komunikacija s koalicionim partnerima. Oni tamo tavore kako da naprave rad, red i disciplinu i jednostavno su zaboravili na nas. Ima ljubavi još tu, ali se ona stidljivo pokazuje – kazao nam je poslanik Rasim Mujagić (Novi pokret). 

Skupština već duže vrijeme nije u stanju zakazati redovnu sjednicu, a uzrok je, kako saznajemo, svađa zbog upošljavanja u javnim organima i institucijama, oko kojih se SDA i partneri ne mogu dogovoriti. 

- Već duže vrijeme je primjetno nefunkcioniranje parlamentarne većine. Na nekoliko posljednjih sjednica kolegija koalicioni partneri se ne usaglašavaju oko održavanja redovne sjednice. Krivicu pokušavaju prebaciti na nerad Vlade i nedostatak materijala, a znamo da je ta vlada njihova. Kakvi i čiji apetiti nisu namireni, ne znam, ali znam da za posljedicu imamo blokadu koju trpi BPK Goražde – ističe poslanik Sanel Mušović (SBB).

Tagovi

Goražde
NA VRH