INICIJATIVE

Krov Gradske dvorane u Goraždu bit će obnovljen

Dvorana u Goraždu: Kišnica se sakuplja u posude

A. BAJRAMOVIĆ

3.6.2018

Zahvaljujući intenzivnim naporima SBB-a Goražde te podršci Ministarstva okoliša i turizma Vlade FBiH, problem prokišnjavanja Gradske dvorane „Mirsad Hurić“ u Goraždu konačno bi trebao biti riješen.

Značajan iznos

Osim što stvaraju probleme i odgađaju treninge sportskih klubova, rupe na krovu dvorane su bruka cijelog grada. Objekt prokišnjava još od 1997. godine, kada je uz finansijsku podršku Holandije i posredstvom tadašnje Agencije za obnovu i razvoj, krov u ratu zapaljenog zdanja nestručno izgrađen.

– Vlada FBiH će možda već naredne sedmice odobriti značajan iznos sredstava za našu Gradsku dvoranu. Mislim da se radi o iznosu od 100.000 KM i želim da zahvalim ministrici Editi Đapo, poslaniku Sanelu Mušoviću i svima koji su radili u interesu općeg dobra – kazao je ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Damir Žuga (SBiH).

Inicijativa je, kaže predsjednik Kantonalnog odbora SBB-a Sanel Mušović, potekla od Kluba vijećnika ove stranke u Gradskom vijeću Goražde te višim nivoima vlasti predložena nakon razgovora sa direktorom dvorane, ministrom i predstavnicima sportskih klubova.

 Alarmantno stanje

– Vidjeli smo da je stanje alarmantno, da je to jedan od gorućih problema sporta, jer uposleni u dvorani su bili u situaciji da su vodu koja je prolazila kroz krov skupljali u neke posude. Snagom argumenata te prezentacijom rezultata sporta i značaja ovog objekta za mlade naišao sam na razumijevanje kod pojedinih članova Vlade FBiH, a posebno kod ministrice Edite Đapo. Očekujem da će vrlo brzo sredstva biti odobrena i operativna – ističe Mušović.

Zanemariti sukobe

- Bez obzira što je SBB prošle godine u ovom kantonu brutalno eliminiran iz vlasti, nadam se da na ovaj način dajemo još jedan primjer da pri zajedničkom ostvarenju društveno korisnih ciljeva treba zanemariti političke sukobe i izdići se iznad toga – kazao je Mušović.





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.