BOSANSKO-PODRINJSKI KANTON

Na gradskom mostu gradi „Zid želja“ za one koji žele izbiti portal ili dograditi strehu

Piše: Al.B.

11.6.2018

Goraždanin Ibrahim Delić nesvakidašnjim performansom na Mostu Alije Izetbegovića ponovo je skrenuo pažnju na problem koji već duže vrijeme pokušava riješiti s gradskom službom za urbanizam i inspekcijskim organima. Podsjetimo, Delić tvrdi da je, nakon kupovine poslovnog prostora, prevaren jer mu je onemogućen prilaz objektu. 

Kaže da je prostor koji je trebao služiti kao pristupni put sada javna površina koja se izdaje pod zakup za postavljanje ljetne bašte susjednog kafića, a vlasti ga prisiljavaju da u svoju radnju ulazi iz bočne ulice. Protiv ovakvog rješenja Delić je najprije protestirao pisanjem transparenata na ulazu u svoj poslovni prostor, a sada je na centralnom gradskom mostu odlučio izgraditi „Zid želja“.

– Na ovaj način želim upozoriti na nerad nadležnih institucija i građevinske inspekcije. Na satiričan način sam želio pokazati kako to izgleda u stvarnosti. Ovdje ćemo izgraditi ''Zid želja'' za sve naše građane koji žele da izbiju portal, prozor, dograde balkon, strehu. Investitori su JRUM (Ja radim u MUP-u), DOO IRUK (Imam rođaka u kantonu), DOO MSNV (Moji su na vlasti, nadzor vrši ko stigne, a rok za završetak radova je kad se mogne – kazao je Delić.

Kamen temeljac za ''Zid želja'' postavili su članovi Teatra mladih Goražde, koji su svojim programom pokazali kako u današnjoj BiH izgleda svečano otvaranje radova. 

Nakon što ga je, u pratnji zvaničnika i suočen s brojnim usputnim kaznama i odbicima od plaće, dopremio radnik, te nakon obraćanja „ministra“, kamen temeljac je transportiran ka drugoj lokaciji da bi njegovim ponovnim polaganjem bio ozvaničen i početak radova na izgradnji puta Goražde – Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.