Počinje sanacija puteva u goraždanskim mjesnim zajednicama Orahovice i Kraboriš

REKONSTRUKCIJA

Počinje sanacija puteva u goraždanskim mjesnim zajednicama Orahovice i Kraboriš

S ciljem dogovora o početku radova na sanaciji puteva u najudaljenijim mjesnim zajednicama, u Goraždu su danas boravili predstavnici Oružanih snaga BiH. Ministarstvo odbrane BiH, na zahtjev Grada Goražda, privremeno je ustupilo potrebna materijalno-tehnička sredstava Oružanih snaga BiH za potrebe sanacije lokalnih puteva u mjesnim zajednicama Orahovice i Kraboriš.

Nakon što je ugovor o angažmanu inžinjerskih resursa OSBIH prethodno potpisala resorna ministrica Marina Pendeš, danas je to učinio i gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović.

Potpisanim ugovorom inžinjerski resursi OSBiH angažiraju se na privremenoj i nekomercijalnoj osnovi gdje će izvoditi radove na sanaciji lokalnih putnih pravaca u Mjesnoj zajednici Orahovice, na dionici Čemeričko vrelo – Zorovići – Goršić polje – Brzača u dužini od 10 kilometara i Orahovice – Nikolići u dužini od 8 kilometara, te sanaciji puteva u Mjesnoj zajednici Kraboriš u dužini od 11 kilometara.

- Ovo je nastavak dobre saradnje Grada Goražda i Ministarstva odbrane odnosno Oružanih snaga BIH. Zajedno smo realizirali projekt sa Mjesnom zajednicom Osječani koji je bio vrijedan nekoliko stotina hiljada konvertibilnih maraka. Mi smo uložili 10 posto, uglavnom na gorivo i logističku podršku. Sada su mjesne zajednice Orahovice i Kraboriš iskazale tu potrebu, a ovoga puta uradit će se i više nego u Osječanima, jer su duži putevi, frekvencija saobraćaja je mnogo veća, jer se tim putem vrši komunikacija prema Prači i Sarajevu - kazao je gradonačelnik Muhamed Ramović.

Dodaje da je u kontaktu s načelnikom Pala (RS), koji također ima volju da nastavi uređenje tog puta od entitetske linije prema mjestu Podgrab.

- Time bi put do Sarajeva bio kraći. On postoji, međutim, nije u kvalitetnim uvjetima, što bi se trebalo uraditi. Putni pravac Brzača - Zorovići će nam mnogo značiti, jer uskoro počinjemo sa asfaltiranjem tog dijela puta, a mi također imamo svoje učešće što će nam omogućiti da produžimo asfaltiranje pravca prema nekropoli Goršić polje, koje će uraditi Oružane snage BiH - pojasnio je Ramović.

Predsjednici savjeta mjesnih zajednica Orahovice i Kraboriš, Adem Mutapčić i Hamdo Konjević naglasili su da su projekti sanacije od velikog značaja za ovaj dio grada, uz poziv mještanima da se i sami uključe u ovu akciju kako bi pomogli u realizaciji projekta.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH