BOSANSKO-PODRINJSKI KANTON

U Goraždu predstavljeni rezultati rada polaznika Kulturno-edukativnog centra „Gun – Gor“

Al. B.

31.7.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

U Goraždu je otvorena izložba radova nastalih tokom edukacije 16. grupe polaznika u Kulturno–edukativnom centru „Gun – Gor“. Oko 300 radova na aluminijumu, bakru, drvetu i drugim materijalima, rađenih u različitim tehnikama, izloženo je u prostorijama Biznis centra.  

- Najveća vrijednost ove priče je da smo zapostavili mobitele, s obzirom da živimo u virtualnom svijetu gdje nam je telefon smisao – kazao je Kenan Garčević iz Gun-Gor centra.

Brojnim građanima u centru stečena znanja služe nakon završetka edukacije, pa su radovi iz Goražda stigli čak i do dućana u Dubrovniku, kazao je ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK, Damir Žuga, koji je otvorio izložbu.

Kulturno–edukativni centar Gun-Gor prije osam godina osnovale su Općine Goražde i Gungoren iz Turske. 

- Ova izložba obogatila je programski sadržaj Festivala prijateljstva. To je značajan doprinos općine Gungoren iz Istanbula bratskom gradu Goraždu i ovom velikom kulturnom događaju. Više od 3.000 naših sugrađana je do sada, kroz različite umjetničke radionice, pokazalo svoju kreativnost, oplemenilo svoje duše i svoj rad krunisalo izložbom ovih prelijepih djela – kaže Sanel Mušović, koordinator projekta.


Sanel Mušović, koordinator projekta

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.