CRNA HRONIKA

Goražde: Požar na deponiji Šišeta ugašen

Upućen poziv nadležnim organima da poduzmu aktivnosti iz svoje nadležnosti

A. Bajramović

A.B.

11.9.2018

Požar na deponiji Šišeta je lokaliziran, a dio deponije koji je gorio, prekriven slojem zemlje. O novom požaru oglasila se i Gradska uprava u kojoj i ovaj, kao i požar prije mjesec, smatraju podmetnutim.

- Nakon što je polovinom avgusta, pod još nerazjašnjenim okolnostima, a smatramo da se radi o namjernom podmetanju, izbio požar na deponiji Šišeta, noćas je došlo do ponovnog paljenja požara na deponiji koji je, također, ugašen. U izjavi za medije 18. avgusta gradonačelnik Goražda rekao je da postoje indicije da će se paljenje deponije ponoviti i u septembru, što se i obistinilo. S obzirom na to da je predizborna godina, cijela situacija oko požara i zatvaranja deponije u Šišetima, kao i prethodnih predizbornih godina, poprima političke konotacije – navodi se u saopćenju.

Upućen je poziv nadležnim organima da poduzmu aktivnosti iz svoje nadležnosti da bi nalogodavci i izvršioci bili kažnjeni. 

- JKP „6. mart“ dobilo je uputstvo da angažira osobu koja će stalno nadzirati situaciju na deponiji te obavještavati policiju u slučaju da primijeti bilo kakve neobične aktivnosti, a sve u cilju sprečavanja ponovnog podmetanja požara – dodaje se u saopćenju iz kabineta gradonačelnika.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.