IZBORI 2018. Predstavljeni kandidati za sve nivoe vlasti

SBB Goražde: Spoj mladosti, iskustva, dobre namjere i odgovornosti

Na listi 14 mlađih od 35 godina i 12 žena, a dvije trećine su visokoobrazovani kadrovi

Al.B.
14.09.2018 11:53

Predstavljena je lista sa 29 kandidata

Savez za bolju budućnost na općim izborima ima kandidate za sve nivoe vlasti te kandidata za člana Predsjedništva BiH, predsjednika i osnivača SBB-a Fahrudina Radončića, koji je spreman da dostojanstveno, hrabro i mudro predstavlja Bošnjake u njihovom najboljem interesu, istaknuto je na konferenciji za novinare SBB-a Goražde. 

Predstavljena je lista sa 29 kandidata za Skupštinu BPK Goražde, među kojima je 14 mlađih od 35 godina i 12 žena, a dvije trećine su visokoobrazovani kadrovi.

- SBB je stranka koja daje prednost mladim i obrazovanim kadrovima, podržava ulogu žene kao značajnog stuba našeg društva, ali ne zanemaruje iskusne i politički zrele kandidate koji su već dali doprinos u svojoj zajednici. Naši kandidati su ostvareni, školovani, stručni, opći interes stavljaju ispred ličnog, a imaju sposobnost da upravljaju resursima. Najbolji recept za bolju budućnost jeste vjera da mladi ljudi, koristeći se savremenim tehnologijama i metodama, uz podršku iskusnijih, mogu napraviti promjene tako što će biti kreatori novog vremena koje će iznova rađati talente u svim oblastima – istaknuto je u obraćanju novinarima.

Nosilac liste za Skupštinu BPK Goražde je mladi, diplomirani pravnik Muradif Kanlić, magistar javne uprave Univerziteta u Sarajevu. Završio je Akademiju političkih studija Vijeća Evrope u Strazburu te bio učesnik mnogih projekata u oblasti kulture na području BPK. Aktuelni je poslanik u Skupštini BPK Goražde. S područja ovog kantona SBB je za Parlamentarnu skupštinu BiH iz izborne jedinice 3 kandidirao Sanela Mušovića i Alminu Raščić, a iz izborne jedinice 7 za Parlament FBiH Muamera Omanovića.

Među prioritetima budućeg djelovanja istaknuto je zaustavljanje odlaska ljudi sa Drine, privlačenje novih investitora i stvaranje uvjeta za njihova ulaganja, te aktivno djelovanje na izgradnji brze ceste Sarajevo – Goražde.

SBB će osigurati značajniju podršku od viših nivoa vlasti, a nacionalizam podrediti ekonomskom patriotizmu. Kandidati ove stranke će raditi na zaštiti domaćih privrednika, ali i na tome da se prava radnika poštuju.

Osim obrazovanja, mladih i sporta, žele utjecati i na razvoj turizma, te podizanje svijesti o zaštiti životne okoline te s tim u vezi riješiti problem deponije.

- Spoj mladosti, iskustva, dobre namjere i odgovornosti je kao spoj vode, zemlje i svjetlosti sunca, a to znači život. Spremni smo učiniti sve za moćnu, stabilnu i prosperitetnu BiH – poručeno je s konferencije za novinare SBB-a Goražde.

NA VRH