IZBORI 2018.

SBB Goražde: Spoj mladosti, iskustva, dobre namjere i odgovornosti

Na listi 14 mlađih od 35 godina i 12 žena, a dvije trećine su visokoobrazovani kadrovi

Predstavljena je lista sa 29 kandidata

Al.B.

14.9.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Savez za bolju budućnost na općim izborima ima kandidate za sve nivoe vlasti te kandidata za člana Predsjedništva BiH, predsjednika i osnivača SBB-a Fahrudina Radončića, koji je spreman da dostojanstveno, hrabro i mudro predstavlja Bošnjake u njihovom najboljem interesu, istaknuto je na konferenciji za novinare SBB-a Goražde. 

Predstavljena je lista sa 29 kandidata za Skupštinu BPK Goražde, među kojima je 14 mlađih od 35 godina i 12 žena, a dvije trećine su visokoobrazovani kadrovi.

- SBB je stranka koja daje prednost mladim i obrazovanim kadrovima, podržava ulogu žene kao značajnog stuba našeg društva, ali ne zanemaruje iskusne i politički zrele kandidate koji su već dali doprinos u svojoj zajednici. Naši kandidati su ostvareni, školovani, stručni, opći interes stavljaju ispred ličnog, a imaju sposobnost da upravljaju resursima. Najbolji recept za bolju budućnost jeste vjera da mladi ljudi, koristeći se savremenim tehnologijama i metodama, uz podršku iskusnijih, mogu napraviti promjene tako što će biti kreatori novog vremena koje će iznova rađati talente u svim oblastima – istaknuto je u obraćanju novinarima.

Nosilac liste za Skupštinu BPK Goražde je mladi, diplomirani pravnik Muradif Kanlić, magistar javne uprave Univerziteta u Sarajevu. Završio je Akademiju političkih studija Vijeća Evrope u Strazburu te bio učesnik mnogih projekata u oblasti kulture na području BPK. Aktuelni je poslanik u Skupštini BPK Goražde. S područja ovog kantona SBB je za Parlamentarnu skupštinu BiH iz izborne jedinice 3 kandidirao Sanela Mušovića i Alminu Raščić, a iz izborne jedinice 7 za Parlament FBiH Muamera Omanovića.

Među prioritetima budućeg djelovanja istaknuto je zaustavljanje odlaska ljudi sa Drine, privlačenje novih investitora i stvaranje uvjeta za njihova ulaganja, te aktivno djelovanje na izgradnji brze ceste Sarajevo – Goražde.

SBB će osigurati značajniju podršku od viših nivoa vlasti, a nacionalizam podrediti ekonomskom patriotizmu. Kandidati ove stranke će raditi na zaštiti domaćih privrednika, ali i na tome da se prava radnika poštuju.

Osim obrazovanja, mladih i sporta, žele utjecati i na razvoj turizma, te podizanje svijesti o zaštiti životne okoline te s tim u vezi riješiti problem deponije.

- Spoj mladosti, iskustva, dobre namjere i odgovornosti je kao spoj vode, zemlje i svjetlosti sunca, a to znači život. Spremni smo učiniti sve za moćnu, stabilnu i prosperitetnu BiH – poručeno je s konferencije za novinare SBB-a Goražde.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.