IZBORI 2018. Gužve na pojedinim biračkim mjestima

Goražde: Do 11 sati glasalo oko 21 posto građana

Na području općine Pale u FBiH do 11 sati glasalo 150 građana

A. BAJRAMOVIĆ

Foto: A. Bajramović


Na području Goražda do 11 sati glasalo je između 20 i 21 posto registriranih građana, podaci su koje smo dobili iz Gradske izborne komisije. 

– Procent izlaznosti kreće se od oko 15 posto na pojedinim biračkim mjestima do 30 posto, koliko je do 11 sati glasalo na biračkom mjestu u zgradi Titanik – kazao nam je predsjednik GIK Goražde Džemail Popović.

Posjetili smo glasačka mjesta u Srednjoj tehničkoj školi „Hasib Hadžović“, gdje bilježimo dobar odziv građana, koji u redovima čekaju dvadesetak minuta. Na glasačkom mjestu u prigradskoj mjesnoj zajednici Zupčići čekanja su nešto duža.

Osim u Vranićima i Brzači, sumnje na izborne nepravilnosti prijavljene su i iz Srednje tehničke škole, gdje je jednom od građana dat jedan dupli glasački listić, ali je ta greška uočena i ispravljena nakon što ga je glasač vratio.

Na području općine Pale u FBiH do 11 sati glasalo je 150 građana ili 23 posto od ukupno 620 registriranih za izbore. U općini Foča u FBiH pravo glasa ima oko 1.599 građana, a do 11 sati glasalo je 401 ili 23 posto.

NA VRH

Podijeli članak na