VRIJEDNI PAŽNJE

Radionice "World Visiona" obradovale djecu Goražda

Raznim aktivnostima, kreativnim likovnim igricama, muzičkim aktivnostima u koju je uključena goraždanska Rok škola, mališanima pružili mogućnost da crtaju, slikaju, druže se

Al. B.

Al. B.

12.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Arman Bešlija, uposlenik u organizaciji "World Vision" - Avaz

Povodom Sedmice djeteta u Goraždu su organizirane kreativne radionice za djecu iz vrtića "SOS Kinderdorf" i "Sunce", njihove drugare iz nižih razreda osnovnih škola "Fahro Baščelija" i "Husein ef. Đozo", djecu iz romskih porodica, a u kojima su učestvovali i učiteljice, pedagozi i volonteri.

Veselo druženje mališana, pored Spomenika ubijenoj djeci Goražda 1992. – 1995. organizirao je "World Vision" sa partnerima, vrtićima i školama. 

- Ovim aktivnostima, kreativnom likovnom radionicom, muzičkom radionicom u koju je uključena goraždanska Rok škola, djeci pružamo mogućnost da crtaju, slikaju, druže se... I na ovaj način promoviramo poruku "Vrijedni pažnje" i ukazujemo na zanemarivanje djece u našem društvu. Sretni smo što je ovoliko djece ovdje, a posebno što vidimo da su sretna i nasmijana – kazao je Arman Bešlija, uposlenik u organizaciji "World Vision".  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.