GORAŽDE

"Zlatna jabuka" Avdi Duranoviću iz Konjica za ekstra kvalitet meda

U okviru manifestacije organiziran je i kviz znanja u kojem su učestvovali učenici 12 škola iz BiH, Crne Gore, Srbije i Makedonije

Najuspješnija organizacija do sada

Al. B.

13.10.2018

Dodjelom nagrada i priznanja okončana je 15. tradicionalna manifestacija „Dani jabuke“, koja je, po broju izlagača i posjećenosti, bila jedna od najuspješnijih do sada.

„Zlatnu jabuku“, nagradu za kvalitet proizvoda, za ekstra kvalitet meda dobio je pčelar Avdo Duranović iz Konjica.

Ovo priznanje uručeno je i Emiru Hrustemoviću, vlasniku Poljoprivrednog gazdinstva „Mango“ iz Prače, kao najuspješnijem poljoprivrednom proizvođaču u BPK Goražde u 2018. godini.

„Zlatna jabuka“ za ukupan razvoj voćarstva u BPK Goražde dodijeljena je Zemljoradničkoj zadruzi „Agropodrinje“. 

U okviru manifestacije organiziran je i kviz znanja u kojem su učestvovali učenici 12 škola iz BiH, Crne Gore, Srbije i Makedonije. Prvo mjesto i „Zlatnu jabuku“ osvojili su učenici Poljoprivredno–veterinarske škole iz Svilajnca u Srbiji, vlasnici „Srebrene jabuke“ postali su njihovi zemljaci iz Poljoprivredno–tehničke škole iz Požarevca, dok je treće mjesto i „Bronzana jabuka“ pripalo đacima Poljoprivredno–tehničke škole iz Gračanice.

Uručene su plakete i zahvalnice svim učesnicima i sponzorima, a „Zlatnu jabuku“ za doprinos razvoju Sajma dobila je Privredno-gospodarska komora FBiH.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.