HUMANOST

Udruženje "Srce grada Goražda" pomaže socijalno ugroženim sugrađanima

Osnivači najavljuju transparentan rad i redovno informiranje javnosti o poduzetim akcijama

A. Bajramović

Al.B.

1.11.2018

Svjesna sve izraženijeg siromaštva i činjenice da veliki broj porodica nije u mogućnosti osigurati sebi normalne uvjete za život, grupa mladih iz Goražda osnovala je Udruženje za pomoć socijalno ugroženim kategorijama stanovništva. Svojom namjerom da pomognu i nazivom Udruženja – "Srce grada Goražda" već su privukli pažnju sugrađana. 

- Odlučili smo osnovati udruženje u namjeri da pomognemo siromašnima, bolesnima i svima kojima je pomoć potrebna. Nažalost, svakodnevno svjedočimo brojnim apelima za pomoć kojih ima mnogo i u Goraždu – kazao je Aldin Šalaka, predsjednik Udruženja „Srce grada Goražda“.

Osnivači najavljuju transparentan rad i redovno informiranje javnosti o poduzetim akcijama, a sredstva će prikupljati kroz članarine čiji će iznos odrediti sami članovi.

- Drago nam je da ljudi nisu imuni na tuđu nevolju. Uz nas dvadesetak, koji smo se okupili u Udruženju, već nam se javilo više od 30 osoba koji žele biti dio ove priče i zahvaljujemo svima. Nadam se da će nas biti još više i da će nas mnogi podržati u ovoj humanoj misiji – ističe Šalaka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.