GORAŽDE

Humani Sarajlija gradi kuću demobilisanom borcu Vahidu Poturku

Donator je hadžija porijeklom iz okoline Rogatice koji vjeruje da, ono što od srca da, javnost i ne treba da zna

Poturak: Zahvalan na humanom gestu

Al. B.

8.11.2018

Pored stare, dotrajale čerpićare u Dražmilu kod Goražda, u kojoj demobilisani borac Vahid Poturak sa suprugom i majkom u strahu čeka zimu, uskoro će niknuti njegov novi dom.

Nakon medijskih izvještaja o tužnoj sudbini porodice, koja živi od 120 maraka mjesečno, njen stambeni problem riješit će donator iz Sarajeva, vlasnik firme koja sarađuje s kompanijama u Goraždu, hadžija porijeklom iz okoline Rogatice koji vjeruje da ono što od srca da javnost i ne treba da zna. Kako saznajemo, ovo nije prvi humani gest koji čini, a gradnju kuće u selu Dražmilo finansira zajedno s prijateljem.

- Javio se čovjek koji se predstavio kao Sakib, došao i obišao, pa smo odredili i gdje graditi novu kuću. Rušimo staru kolibu jer je tu povoljnija lokacija. Kuća će biti 7 sa 6 metara i meni veća i ne treba. Puno mi znači jer imam majku koja je skoro nepokretna, žena mi nije dobra s vidom i sluhom i mnogo će mi značiti ovaj novi dom – kazao je Vahid Poturak, vidno obradovan gestom humanog Sarajlije.

Radove će izvoditi Edin Krajišnik iz Goražda, koji je već počeo transport materijala.

– Trebali bismo početi iduće sedmice, a za izgradnju je potrebno dvadesetak dana. Vahid će dobiti opremljeno kupatilo, dnevni boravak, idealan dom, sve osim namještaja, a ne bi me iznenadilo da ovaj humani čovjek i to odluči finansirati – kaže Krajišnik.

Inicijativa je potekla od Mjesne zajednice Berič, iz koje su ukazali na najteži slučaj u BPK Goražde.

- Hvala Bogu, mislim da će do zime Vahid useliti u kuću. Hvala dobrim ljudima, a malo mi je krivo na naše predstavnike iz Goražda koji su se oglušili na sve ovo. Pozivam ih da to učine jer još nije kasno – kazao je Samir Tabaković, predsjednik MZ Berič.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.