PROMJENE

Najfrekventnije raskrsnice u Goraždu dobivaju videonadzor

Prema riječima komesara policije BPK Adema Lakovića, radi se o jednom od značajnijih projekata u oblasti sigurnosti

S potpisivanja ugovora: Goraždanske ulice pod videonadzorom. A. Bajramović

Al.B.

12.11.2018

Na tri najfrekventnije raskrsnice u Goraždu u naredna dva mjeseca bit će postavljen sistem videonadzora, koji će registrirati prekršaje u saobraćaju.

Ugovor o nabavci i ugradnji ove opreme vrijedan 80.000 KM, s predstavnicima firme „MIBO komunikacije“  iz Sarajeva potpisao je premijer BPK Goražde Emir Oković.

– Sistem videonadzora koji ugrađujemo na najfrekventnija mjesta u kantonu je opravdan. On će posjedovati nove hardversko-softverske komponente za registraciju prekršaja u saobraćaju, gdje ćemo imati veoma brzu i kvalitetnu evidenciju počinilaca prekršaja i mogućnost da službena lica adekvatno odgovore budući da sistem djeluje u kratkom vremenu – kazao je Oković. 

Prema riječima komesara policije BPK Adema Lakovića, radi se o jednom od značajnijih projekata u oblasti sigurnosti, koji bi trebao unaprijediti ovaj sistem u BPK.

– Sigurno je da će pripadnici Uprave policije u narednom periodu svoje zadatke puno bolje i lakše izvršavati – istakao je Laković.

Osim što će doprinijeti poboljšanju obrade prekršajnih naloga, sistem će imati i mogućnost prepoznavanja prekršilaca u saobraćaju sa stranim registarskim tablicama.

– Mi smo implementirali niz projekata u raznim kantonima i mogu vam reći da su rezultati više nego pozitivni. Naplata samih prekršajnih naloga je porasla za više od sto posto, a najbitnije je da je povećana sigurnost u cijeloj državi – kaže predstavnik „MIBO komunikacija“ Muhamed Skikić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.