GORAŽDE

Vanredna sjednica u ponedjeljak, odluka o privremenom finansiranju na dnevnom redu

Piše: Al.B

21.12.2018

Nakon što je predsjedavajuća Aida Obuća (SDA) ignorirala zahtjev poslanika nove skupštinske većine i odbila zakazati vanrednu sjednicu Skupštine BPK Goražde, sedam poslanika ovlastilo je poslanicu Editu Velić (DF) da to učini. 

Oni su iskoristili odredbe Poslovnika o radu Skupštine, prema kojem, u slučaju da to odbiju uraditi predsjedavajuća i njeni zamjenici, sjednicu može sazvati ovlašteni predstavnik najmanje pet poslanika. 

Velić je dobila ovlaštenje sedmero kolega iz SDP-a, NBL-a, DF-a, SBB-a, Nezavisnog bloka i Goraždanske priče i sjednicu je zakazala za ponedjeljak u 10 sati. Na sjednici bi trebao biti usvojen Prijedlog odluke o privremenom finansiranju BPK Goražde za period 01. januar – 31. mart 2019. godine.  

Aktuelna predsjedavajuća Skupštine Aida Obuća ranije je u izjavama za medije navela da se najprije mora okončati konstituirajuća sjednica Skupštine te da vanrednu sjednicu treba zakazati novo rukovodstvo.

Konstituiranje vlasti u BPK Goražde prekinuto je nakon što su imenovane skupštinske komisije, a u međuvremenu je osam stranaka potpisalo sporazum o koaliciji u okviru Građanskog bloka. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.