GORAŽDE

Zvaničan početak radova na tunelu Hranjen 4. marta

FENA

Fena

21.2.2019

Početak radova na tunelu Hranjen kao dijelu buduće dionice brze ceste Goražde - Sarajevo formalno će biti ozvaničen 4. marta u okviru programa obilježavanja Dana nezavisnosti BiH, povrđeno je na današnjem sastanku Organizacionog odbora za obilježavanje ovog datuma u BPK Goražde.

Na sastanku je utvrđen konačan višednevni program kojim će jedan od najznačajnijih datuma biti obilježen u ovom dijelu BiH.

- Formalno ozvaničenje početka radova na tunelu Hranjen održat će se u ponedjeljak, 4. marta. To je jedna koordinirana aktivnost sa JP "Autoceste", koje je i investitor u okviru ovog projekta – kazao je predsjednik Organizacionog odbora, premijer BPK Goražde Emir Oković.

Prema njegovim riječima, programskim sadržajima koji će se odvijati u sve tri lokalne zajednice BPK, uz građane i predstavnike javnog života kantona, prisustvovat će i istaknuti gosti.

- Tradicionalno će biti održana svečana akademija na kojoj će o značaju ovog datuma govoriti Miro Lazović. Ono što je uvijek prepoznatljivo tokom ovih obilježavanja jeste i školski aktivizam, odnosno prigodno obilježavanje unutar sistema obrazovanja - kazao je premijer Oković.

Uz učenje dove šehidima te polaganje cvijeća na spomen-obilježja, predviđene su i posjete bolesnim pripadnicima boračke populacije.

Osim sportskih događaja, u dijelu kulturnog programa u Centru za kulturu Goražde 4. marta bit će izvedene dvije pozorišne predstave, za djecu „Bajka o izgubljenom vremenu“ Lutkarskog pozorišta iz Mostara i za odrasle predstava "Fistik" Narodnog pozorišta iz Sarajeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.