REAKCIJE

Ramović: Ovakvom trasom autoputa želite zapečatiti sudbinu Goražda

Oni koji ne nađu snage da se bore za istok BiH ne trebaju dolaziti ni kad im nešto treba

Muhamed Ramović sa saradnicima. Al. B.

Al. B.

27.2.2019

Nakon što je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik u Istočnom Sarajevu predstavio jedinstvenu trasu autoputa Sarajevo–Beograd, reagirao je gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović koji ističe kako je nedopustivo da Goražde bude izostavljeno. On podsjeća da je Goražde jedan od strateški najvažnijih gradova za državu. 

- U trenutku kada BiH treba razmišljati strateški i ispraviti sve nepravde koje su historijski nanošene njenim građanima sa obala Drine, država donosi odluku da autoput Sarajevo-Beograd ide preko Pala, Rogatice i Višegrada, a da se Goraždu obeća priključak i time trajno zapečati sudbina ovoga grada. Smatramo da oni koji odlučuju u ime BiH nemaju pravo, po ko zna koji put, izolirati one koji su za ovu državu neizmjerno dali, te da nemaju pravo da i ovoga puta zanemare ujedinjeni glas svih predstavnika građana sa ovih prostora – poručio je Ramović.

On dodaje da će se Goražde svim raspoloživim sredstvima boriti za ispravljanje nepravde, o kojoj će obavijestiti i predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana (Recep Tayyip Erdogan).

- Ovim putem pozivamo sve bošnjačke i ostale probosanske političare da dignu svoj glas protiv ugnjetavanja i ponižavanja građana Goražda, ali i Sandžaka. Onima koji ne nađu snage da se bore za istok Bosne i Hercegovine, poručujemo da nemaju potrebe više dolaziti kada im je Goražde potrebno. Ne zato što im mi branimo, nego zato što se bojimo za njihovu sigurnost u saobraćaju. Putevi do Goražda nisu vrijedni preživljavanja za ovo malo glasova sa Drine – poručeno je sa pres-konferencije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.