PROJEKTI

Počela izgradnja prve sportske dvorane u općini Foča u FBiH

Kupili smo zemljište, u toku su zemljani radovi, slijedi izgradnja ploče i prva faza ovih radova košta 150.000, kaže načelnik Kunovac

Načelnik Kunovac na gradilištu buduće sportske dvorane. Al. Bajramović

Al. BAJRAMOVIĆ

10.3.2019

U Ustikolini je počela izgradnja sportske dvorane s tribinama i podlogom koja će odgovarati svim sportovima, od tenisa i rukometa do malog nogometa i košarke.

Prva faza

U izgradnju savremenog objekta bit će uloženo 900.000 KM, a s obzirom na to da sva potrebna sredstva nisu osigurana, u Općini Foča u FBiH očekuju podršku i drugih nivoa vlasti.

- Najprije smo planirali da za potrebe naše omladine, naših sportista, izgradimo „balon salu“, ali smo obilaskom sličnih objekata utvrdili da su zaista teške za održavanje i da nisu funkcionalne. Zato smo odlučili da imamo čvrsti objekt. Kupili smo zemljište, u toku su zemljani radovi, slijedi izgradnja ploče i prva faza ovih radova košta 150.000 KM koje smo osigurali zahvaljujući podršci Vlade BPK i ministarstvima izbjeglica i obrazovanja FBiH – kazao je načelnik općine Foča u FBiH Zijad Kunovac.

Kunovac dodaje da Ustikolina do sada nije imala ovakav objekt pa su mladi bili prinuđeni zakupljivati termine dvorana u susjednom Goraždu ili Foči. S obzirom na skromne mogućnosti budžeta ove male lokalne zajednice, očekuje se pomoć viših nivoa vlasti kako bi se okončali izgradnja i unutrašnje opremanje objekta, te izgradnja parking prostora.

 Jedan klub

Projekt izgradnje sportske dvorane u Ustikolini iniciran je još u vrijeme kada je Ustikolina imala mnogo više mladih. Prema posljednjem popisu stanovništva iz 2013. godine, na području ove općine živi manje od 2.000 stanovnika i egzistira samo Nogometni klub „Kolina“, tako da mnogi sumnjaju u opravdanost ovakve investicije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.