KANTONI

Nastavljena uspješna saradnja Opće bolnice „Abdulah Nakaš“ iz Sarajeva i Kantonalne bolnice Goražde

Ismet Gavrankapetanović. Avaz

Al. B.

20.3.2019

Još jedan komplicirani operativni zahvat u sali Kantonalne bolnice u Goraždu izveo je prof. dr Ismet Gavrankapetanović, sa kolegama Seminom Bećirbegovićem i Elvinom Ćatovićem. 

Stariji prijelom natkoljenice, koji je ranije neuspješno liječen, saniran je tokom operacije koja je trajala oko tri sata.  

- Radilo se o komplikaciji ranijeg prijeloma natkoljenice kod jednog motocikliste koji je operisan prije oko godinu i po dana u drugoj ustanovi. Pacijent se dobro osjeća i trenutno je smješten u intenzivnoj njezi bolnice. Mislim da će daljnji put i oporavak ići željenim tokom – pojasnio je dr Ćatović.

Specijalista ortopedije Semin Bećirbegović ističe da nakon operacije pacijenta očekuje duže liječenje. – Drago nam je što je ovaj početni korak uspješno mogao biti obavljen ovdje u Goraždu i da pacijent nije morao da ide u Sarajevo ili inostranstvo, nekad i u centre sumnjivog kvaliteta – dodaje Bećirbegović.

Da se pacijenti poštede bespotrebnih putovanja i dodatnih stresova i umora, ali i da se reduciraju troškovi liječenja pacijenata iz BPK, cilj je nedavno uspostavljene saradnje između sarajevske Opće i goraždanske Kantonalne bolnice. Prema riječima profesora Gavrankapetanovića, saradnja ovih ustanova održana je od njihovih rukovodstava i Ministarstva zdravstva BPK. – Naš cilj je da ovdje educiramo kadar, da podižemo mlade ljekare, jer ovo područje je vrlo deficitarno i vrlo nam je važno da educiramo što veći broj mladih ortopeda. Nama je želja da ovo bude medicinski centar regije koji će pokrivati ne samo BPK, već i susjedne gradove, da ovdje dolaze i pacijenti iz RS i Srbije bez obzira na granice entiteta i država – istakao je prof dr Ismet Gavrankapetanović.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.