POKAZNE VJEŽBE

Obilježen dan 2. rendžerskog puka OSBiH i Armije RBiH u kasarni ''Kosova''

Tokom edukacije pripadnici dijela bataljona kasarnu odbranili od pobunjenika

Al. B.

10.4.2019

Pokazna vježba - Avaz
Pokazna vježba - Avaz
Pokazna vježba - Avaz
Pokazna vježba - Avaz
Pokazna vježba - Avaz
+4

Manifestacijom ''Dani otvorenih vrata'' u kasarni ''Kosova'' obilježena je 14. godišnjica 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) i 27. godišnjica Armije Republike BiH. 

Brojni gosti, kao i učenici osnovnih škola s područja BPK Goražde imali su priliku pogledati izložbu naoružanja i sredstava veze koje danas koriste Oružane snage BiH te prisustvovati taktičko–pokaznoj vježbi dijela jedinice, tokom koje je demonstrirana obučenost vojnika za "odbranu" kasarne od napada pobunjenika.

Organizirana su i takmičenja u nogometu, odbojci i rukometu, a svečanost je okončana svečanim postrojavanjem učesnika i tradicionalnim posluživanjem vojničkog graha i specijaliteta s roštilja.

- ''Dane otvorenih vrata'' organiziramo tradicionalno, a sve u cilju upoznavanja naše djece sa zadacima pripadnika Oružanih snaga koji su ovdje smješteni, jer možda će baš oni sutra postati pripadnici OSBiH. U proteklim godinama imali smo izvanredan odziv djece, koja čak i traže da dođu u kasarnu jer vole vojsku, posebno na prostoru BPK Goražde – kazao je major Senaid Srna, izvršni oficir 3. pješadijskog bataljona 4. pješadijske brigade OSBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.