GORAŽDE

Plafon pao u sobi, djeca pukom srećom nisu nastradala

Sa zgrade na broju 24 u mjesnoj zajednici Goražde padaju komadi krova, a na broju 23 s uništenog krova kišnica lije u sobe pored električnih instalacija

Plafon pao u dječijoj sobi, umalo nastradala djeca

Piše: A. BAJRAMOVIĆ

19.5.2019

Mjesna zajednica Goražde 2 još jedanput je upozorila nadležne u Gradskoj upravi i drugim institucijama na probleme prokišnjavanja potkrovnih stanova u ulici Maršala Tita.  

Na inicijativu stanara, a zbog dotrajalih krovnih konstrukcija, uz apel da se nešto poduzme, proslijeđeno je i upozorenje da problem traje godinama i da bi njegovim zanemarivanjem mogli biti ugroženi i ljudski životi.

- Ovih dana dobio sam mnogo poruka mojih komšija koji traže da ponovno Savjet MZ II pokuša urgirati, zamoliti nadležne gradske službe i sve ostale da pod hitno nešto učine, da nađu rješenje za problem potkrovnih stanova, jer u nekim stanovima u ovoj ulici uvjeti nisu ni blizu normalnog življenja – kazao nam je predsjednik MZ Goražde 2 Alen Selimović.

Otpao velik komad stropa

Dodaje da to pokazuju i fotografije koje smo poslali zajedno sa zahtjevom nadležnim službama.

- Prije nekoliko dana mogla se desiti tragedija, da nastradaju djeca u stanu u kojem je plafon pao u dječijoj sobi. Sa zgrade na broju 24 padaju komadi krova, a na broju 23 s uništenog krova kišnica lije u sobe pored električnih instalacija. Golubovi su postali dio kućne atmosfere – kaže Selimović.

Prokišnjavaju potkrovni stanovi u ulici Maršala Tita

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.