USTIKOLINA

Teško vrijeme za Kolinu: Amir Polovina je predsjednik, trener, igrač, redar, vrtlar...

Ako se ovako nastavi, uzet ću ključ i odnijeti ga u Općinu, jer možda je vrijeme da se i ja povučem, kaže Polovina

Polovina: Redovno kosi teren. Avaz

Piše: A. BAJRAMOVIĆ

17.7.2019

Nebriga finansijera, teška finansijska situacija i ljubav prema klubu u kojem je prvi put dodirnuo loptu primorali su Amira Polovinu da u Nogometnom klubu Kolina u Ustikolini obavlja sve poslove. Polovina je tako i predsjednik uprave, trener, po potrebi i igrač, a u večernjim satima kosi stadion i crta linije kako bi sve bilo spremno za narednu utakmicu.

 Izborili plasman

- U ovom klubu obavljam sve funkcije, od predsjednika, trenera i ekonoma do vrtlara i svega ostalog što i ne bih trebao da radim. Stadion je pokošen. Klub je na mene pao, jer teška je finansijska situacija pa smo prošle godine mlađi tim morali i ugasiti – kaže Polovina.

Iako su bili izborili plasman u Drugu ligu FBiH, zbog teške situacije Kolina je ostala u kantonalnoj ligi. U klubu je trenutno petnaestak igrača svih uzrasta, pa mlađi često moraju igrati u seniorskoj postavi, a nekada nedostaje igrača, tako da i predsjednik kluba i trener ponovo obuje kopačke, koje je prije dvije godine bio okačio o klin.

 

S jednog od treninga. Avaz

– Zadnje kolo smo igrali u Prači, na treningu smo imali 14 igrača, a kad smo krenuli za Praču, samo nas 10. I šta ću, moram igrati, igrao sam tri utakmice u ovoj sezoni. Kao da neko namjerno ovo radi da bi se klub ugasio. Ako se ovako nastavi, uzet ću ključ i odnijeti ga u općinu, jer možda je vrijeme da se i ja povučem. Ne mogu obavljati 16 poslova u klubu. Nije meni što radim i dajem od sebe, nego što ne vidim svrhu, nema podrške, ne mogu ni ja sam ako nećemo svi skočiti – ističe Polovina.

Slaba podrška

Klub koji je osnovan 1956. godine i stariji je od Općine Foča u FBiH, koja je nastala u Dejtonu, ove sezone je od lokalne zajednice dobio samo 500 KM, a od BPK u posljednje tri godine ni marku.

Nema reakcija

Amir je odbijao ponude većih klubova, kratko se zadržao u Olimpiku iz Sarajeva, a onda se vratio u Kolinu, jer voli taj klub. Boli ga što se bez emocija posmatra gašenje jednog kluba s višedecenijskom tradicijom, ali i što je ranije bez ikakvih reakcija ugašen i KUD „Polet“.

Gašenjem „Koline“ djeca iz Ustikoline i okoline ostala bi bez jedinog sportskog kluba u ovom mjestu, bez prilike da bar kroz nogomet pokažu svoj talent, a to bi bio još jedan u nizu razloga da odlazak s ovih prostora bude ubrzan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.