BIH

Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović i načelnik Centra Nedžad Ajnadžić u zajedničkoj posjeti Foči i Goraždu

Općina Centar sufinansira projekte u ovim gradovima

Piše: Al. B. / Avaz.ba

22.10.2019

Melika Mahmutbegović i Nedžad Ajnadžić u posjeti Foči i Goraždu. Avaz.ba

Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović i načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić posjetili su Foču i Goražde, gdje su potpisani ugovori o dodjeli donatorskih sredstava za više javnih ustanova. 

Općina Centarizdvojila je 15.000 KM za sufinansiranje terenskog vozila za Dom zdravlja u Foči, čime će se olakšati rad osoblja ustanove, a korisnicima među kojima su i povratnici iz udaljenih sela omogućiti brža i kvalitetnija usluga. Ajnadžić i Mahmutbegović posjetili su Dom zdravlja i Aladža džamiju, kao i povratničke porodice Fahrudina Frašte i Dževhe Đuderije. 

Tokom posjete Goraždu dodijeljena su sredstva za rad Doma za stare i iznemogle osobe i sanaciju puta prema Zaimovom dolu, lokalitetu koji je dobio ime po Zaimu Imamoviću, heroju odbrane ovih prostora. 

Općina Centar raspolaže budžetom od oko 60 miliona maraka i u mogućnosti je podržati projekte u manje razvijenim lokalnim zajednicama, posebno one koji se odnose na socijalna pitanja, probleme u zdravstvu i povratničku populaciju, kazao je Ajnadžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.