GORAŽDE Posebno planirana sredstva

Osigurano vozilo za potrebe Službe kućnog liječenja

Direktor ove ustanove Edin Čengić naglasio je da je Dom zdravlja jedna od jedinica u okviru Civilne zaštite te da je nabavka bila prijeko potrebna

Fena
20.11.2019 16:29

Novi automobil za Dom zdravlja "Dr. Isak Samokovlija"

Foto: Fena

Za potrebe Službe kućnog liječenja Doma zdravlja "Dr. Isak Samokovlija“ Goražde osigurano je novo putničko motorno vozilo vrijedno 30.000 KM.

Nabavka vozila izvršena je u skladu s programom Civilne zaštite Goražde, a primopredaja je obavljena danas. 

Direktor ove zdravstvene ustanove Edin Čengić naglasio je da je Dom zdravlja jedna od jedinica u okviru Civilne zaštite te da je nabavka vozila bila prijeko potrebna. 

- Mi smo imali zaista goruću potrebu za novim automobilom za terenske intervencije i rad, jer mi ovom službom pokrivamo cijelo područje Goražda, gdje ima teško pristupačnih mjesta, posebno u zimskim uvjetima. Na ovaj način ćemo u potpunosti pokriti taj dio kućnog liječenja, a kao jedinica civilne zaštite u slučaju nepogoda moći ćemo pristupiti tamo gdje ne može doći sanitet ili neko drugo vozilo. Na listi naših prioriteta je i nabavka sanitetskog vozila – istakao je Čengić. 

Grad Goražde ima posebno planirana sredstva za potrebe Civilne zaštite i ona se realiziraju prema petogodišnjem programu. 

- Imamo 11 jedinica u čije opremanje ulažemo ta sredstva. Dom zdravlja je iskazao potrebu za ovakvim vozilom i mi smo to, kao i Gradsko vijeće, ispoštovali. Drago nam je da i na ovaj način podržavamo i pomažemo rad službi u Domu zdravlja, posebno kada se radi o kućnom liječenju i kućnoj njezi – rekao je ovom prilikom gradonačelnik Muhamed Ramović. 

U skladu s programom Civilne zaštite, naredne godine planirana je i nabavka vatrogasnog vozila, za što će biti izdvojeno više od 300.000 KM.

Komentari

NA VRH